Antena Căutare

Peste 1.000 de oameni, chemați la un concert, ca să riște să capete COVID-19, în Germania! De ce au acceptat. „Mi se pare o abordare bună” - Video

Un concert de muzică pop, într-o mare sală din Leipzig, a fost organizat în cadrul unui experiment prin care o echipă de cercetători germani a încercat să afle cum s-ar răspândi coronavirusul la un eveniment cu public numeros.

Au fost aşteptaţi 4000 de spectatori, cu toţii voluntari sănătoşi, dar nu s-au prezentat decât o treime. Oamenii de ştiinţă sunt totuşi mulţumiţi de test şi promit că vor comunica rezultatele în maximum două luni.

Pentru prima dată din martie, muzica a răsunat din nou în Arena din Leipzig. Concertul a durat numai 20 de minute, dar a fost reluat de trei ori, în scenarii diferite elaborate de cercetători. Iar în sală s-au aflat doar 1400 de spectatori. Cu toţii au fost testaţi în prealabil şi au avut dovada că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

„Mi se pare o abordare bună: se fac studii, se colectează date, ca să ştim mai bine despre ce este vorba”, a pus unul dintre voluntari.

Experimentul şi-a propus să afle cum s-ar răspândi virusul la un asemenea concert. În acest scop, spectatorii au primit mici dispozitive ce le-au înregistrat toate mişcările.

Un dezinfectant fluorescent a scos în evidenţă suprafeţele atinse de cele mai multe persoane. Şi, cel mai important, s-a urmărit şi traseul picăturilor minuscule care transportă virusul.

Scopul este elaborarea unui model matematic care să ajute, în viitor, la organizarea în siguranţă a acestor evenimente.

„Încercăm să punem bazele unor noi concepte de igienă, pe care am putea şi de fapt ar trebui să le aplicăm în viitor, pentru a reduce riscurile în asemenea momente”, a spus un cercetător.

În primul scenariu al testului, nu s-au luat niciun fel de măsuri de prevenire. În cel de-al doilea, grupurile de spectatori au fost separate, iar în al treilea scenariu s-a respectat strict distanţa de un metru şi jumătate între participanţi.

Rezultatele studiului vor fi comunicate la toamnă, în speranţa că şi pandemia reală se va mai domoli.

Al doilea vaccin COVID-19 al Rusiei, pregătit într-un laborator folosit pentru arme biologice mortale! A fost deja testa... Urs la cumpărături! Ce a făcut animalul „civilizat”, într-un magazin, i-a lăsat mască pe angajați! VIDEO...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x