Pentru că toamna este anotimpul în care piețele abundă de legume și fructe colorate și aromate, în ediția din 22 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii a preparat o rețetă de cotlet de porc cu garnitură de varză roșie pe care a denumit-o ”Cotlet de porc cu aromă de toamna”.
Este un preparat cu o ușoară tentă germană, garnitura este preparată după o rețetă nemțească în care varza roșie este combinată cu gutui, mere, sare, piper, oțet, zahăr, ardei iute, dar și alte ingrediente delicioase.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari, detaliați de Vlăduț, pentru a prepara și voi așa mâncare delicioasă cu arome de toamnă.
Cotlet de porc cu garnitură de varză roșie - Ingrediente
Avem pentru această rețetă două categorii de ingrediente: ingrediente pentru friptura din cotlet de porc și ingrediente pentru garnitura de varză roșie.
Ingrediente pentru friptura din cotlet de porc:
- cotlet de porc împănat
- sare și piper
- ulei
Ingrediente pentru garnitura de varză roșie:
- varză roșie
- ulei
- gutui
- mere
- ardei iute
- sare și piper
- oțet
- zahăr
Rețetă de cotlet de porc cu garnitură de varză roșie - Mod de preparare
Rețeta se prepară simplu și într-un timp relativ scurt. Atât friptura cât și garnitura se prepară la cuptor, în același timp.
Citește și: Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 18 noiembrie 2021: Aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte
Preparare friptură din cotlet de porc
Se asezonează cotletul de porc cu sare și piper și se trage la tigaie în puțin ulei până se sigilează pe toate părțile. Apoi se continuă prepararea la cuptor, acoperit pentru a se înăbuși și a rămâne foarte fraged în interior. Spre final de preparare se lasă neacoperit pentru a se rumeni frumos la exterior.
Cum se prepară garnitura de varză roșie
Varza roșie se toacă fideluță și se pune la fiert cu puțin ulei, apă, oțet și puțin zahăr. Se lasă să fiarbă până când se înmoaie bine iar spre final de fierbere se adaugă merele tăiate în cubulețe., la fel și merele.
Gutuile se taie în felii și se rumenesc la tigaie în puțin ulei. Se adaugă și puțin zahăr, dar și ardei iute pentru a da un gust picat gutuilor.
Garnitura de varză roșie si feliile de gutui picante se servesc alături de friptura delicioasă din cotlet de porc.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta nemțească de cotlet de porc cu garnitură de varză roșie, dar și pentru a nu pierde sfaturi interesante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.
Ciorbă de pește cu multe legume preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza de Weekend, 21 noiembrie 2021... Pui cu gutui și scorțișoară și salată de bulgur cu conopidă, rețetele lui Chef Nicolai Tand la Super Neatza, 23 noiembri...