Pentru că suntem in postul Crăciunului și beneficiem de multe zile cu dezlegare la pește, Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne oferă în direct dintr-un magazin pescăresc, sfaturi despre cum putem prepara peștele în funcție de tipul acestuia pentru un gust maxim.
Există pe piață foarte multe sortimente de pește, însă ceea ce ar trebui știut este că nu tot peștele se poate prepara după aceeași metodă, fie de prăjire, grătar sau la cuptor.
Citește și: Idei de rețete cu pește pe care le putem prepara acasă. Saramura de pește tradițională
Sunt sortimente de pește care merg foarte bine la grătar, alte sortimente de pește se prepară la cuptor și altele prin prăjire.
Pentru prăjire merg pești mici cum ar fi: șprotul, stavridul, carasul, hamsii, baby hering, obleți, etc.
Peștii foarte mari și cu mai puțină grăsime merg foarte bine la cuptor, iar peștii mari, cu multă grăsime, merg la grătar.
Urmăriți videoclipul de mai sus pentru a afla mai multe despre cum putem prepara peștele în funcție de tipul acestuia pentru un gust maxim!