Chiar dacă pare un simplu exerciţiu, în realitate este esenţial ca personalul medical să fie instruit, astfel încât să nu se pună în pericol sau, la fel de grav, să contamineze alţi pacienţi.
La urgenţa Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi o tânără de 25 de ani este adusă cu ambulanţă din cauza unor dureri de spate, doar că situaţia ia o turnură neaşteptată. Este supectată că ar fi fost infectată cu coronavirus.
Aceasta este însă o simulare care să-i pregătească pe medici mai bine în cazul unei astfel de situaţii.
Odată iniţiat protocolul, cadrele medicale trebuie doar să urmeze paşii. Câţiva paşi simpli, dar importanţi în lupta cu coronavirusul. După ce pacientul a fost izolat într-o rezervă specială urmează procedurile de evaluare.
Imediat ce pacienta este izolată, sunt anunţate şi autorităţile, începând cu Direcţia de Sănătate Publică. Iar zona este delimitată şi niciun alt pacienet nu mai are acces acolo, dar nici cadrele medicale dacă nu sunt echipate corespunzător.
După ce pacientul posibil infectat este transferat sunt urmaţi alţi paşi - dezinfectarea zonei, dar şi a personalului.
La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt deja 14 rezerve speciale, însă numărul lor poate fi suplimentat. Au fost pregătite şi zonele de carantină. În acest moment sunt 141 de locuri.
Primele imagini din Timișoara, de la domiciliul femeii diagnosticate cu coronavirus. Pacienta a fost scoasă din casă cu ... „Avem costume pentru zugravi, instalatori. Nu am fost instruiți”- Ambulanțierii din Gorj, acuzații grave în scandalul co...