Antena Căutare

În ce restaurant poți gusta din preparatele lui Chef Cătălin Scărlătescu. Unde a creat meniuri și unde gătește

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai faimoși bucătari din România. A intrat în bucătărie de pe vremea când avea 17 ani, a început cu munca de jos, iar acum preparatele lui sunt printre cele mai râvnite din țară.

În ce restaurant poți gusta din preparatele lui Chef Cătălin Scărlătescu. Unde a creat meniuri și unde gătește

Cine vrea să guste din preparatele juratului emisiunii „Chefi la cuțite”, poate merge la restaurantul la care colaborează împreună cu un asociat: „Burgeri și scoici”, care se află în Centrul Vechi, pe strada Smârdan. De asemenea, chef Scărlătescu mai gătește și la „Berăria H”, din Parcul Herăstrău.

Când a debutat pandemia de coronavirus, chef Scărlătescu și-a dat seama că trebuie să se ocupe de gătitul mâncării destinate livrării, așa că și-a deschis site-ul casolet.ro by Cătălin Scărlătescu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chef Scărlătescu și-a deschis o nouă afacere în pandemie

Articolul continuă după reclamă

Chef Scărlătescu a povestit pentru Life.ro că avea alte planuri înainte de pandemie, dar când a izbucnit criza coronavirusului a știut că trebuie să se adapteze:

„Înainte să înceapă toată nebunia asta cu coronavirus voiam să-mi fac vreo trei, patru magazine de mâncare, un fel de prăvălii de unde vii și îți iei mâncare gata făcută pentru acasă. Foloseam rețetele mele, în mare parte era totul supervizat de mine și la niște prețuri foarte decente, nu d-alea de Nordului. O mâncare foarte bine structurată și foarte gustoasă, la niște prețuri de senzație. Acesta era planul. Numai că a venit coronavirus și am zis: Stai puțin! Trebuie să ne adaptăm că nu murim acum! Aveam bucătăria de vreo doi ani și să spunem că am fost puțin cam puturos, altfel nu pot să-mi imaginez. Am o bucătărie de vreo 300 de metri pătrați în care pot azi să procesez puțin mai mult de două tone de mâncare pe zi. Dacă toată HORECA e închisă, m-am gândit că e momentul ideal să mă apuc de livrări”, a vorbit Cătălin Scărlătescu despre noua lui afacere, care mai are încă 4 angajați, pentru că nu a vrut să aibă foarte mult personal.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Așadar, cei care vor să guste din preparatele lui Scărlătescu pot apela la serviciul de livrare pe care și l-a deschis în pandemie.

Pe lângă meniutile restaurantelor în care gătește, Chef Scărlătescu a mai creat meniuri și pentru alte restaurant. De exemplu, anul trecut, juratul de la Chefi la Cuțite a contribuit la crearea meniului restuarantului „Chef Arena”, din mall-ul din Sibiu.

Chef Scărlătescu gătește în fiecare zi, în special pentru afacerea pe care și-a deschis-o recent.

În afară de afacerea casolet.ro, Scărlătescu spune că nu deține un restaurant, el având doar colaborări și nici nu-și dorește să mai aibă un restaurant, având în vedere timpul pe care îl necesită o astfel de afacere.

Scărlătescu a povestit că la businessul pe care și l-a deschis în pandemie a fost ajutat de prieteni din showbiz, precum Cosmin Seleși sau Geani Kiriță, care au livrat mâncare de Paște.

Chef Scărlătescu: Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust

Scărlătescu a vorbit în repetate rânduri despre meseria lui, pe care și-a dorit să o urmeze încă din copilărie. Chef Scărlătescu a povestit că bunica i-a arătat, când era mic, ce înseamnă gustul în mâncare. De asemenea, juratul de la Chefi la Cuțite a mărturisit că întreaga lui familie a muncit în industria care are legătură cu bucătăria.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, a povestit Cătălin Scărlătescu.

Chef Scărlătescu a povestit că a încput cu muncile de jos din bucătărie, până când a ajuns să gătească în restaurante de lux din Germania și mai târziu la mari restaurante din România. Chef Scărlătescu a menționat câteva dintre locurile în care a gătit de-a lungul timpului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Începutul carierei lui chef Cătălin Scărlătescu

„Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)’.

În anii 90 am plecat în Germania, apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea.

M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet,încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln.

M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels, după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant care se chema Il Gambero Rosso, iar de 6 ani de zile lucrez la Howard Johnson”, povestea chef Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Eliminare complet neaşteptată la Chefi la cuţite. Emisiunea, lider de audienţă pe toate segmentele de public...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Chef Samuel și Roxana Blenche, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru DOC și soția lui Sambata, 08.03.2025, 14:30
Citește și
Chefi la cuțite, sezonul 15, 12 martie 2025. Cine a câștigat a treia amuletă. Ce concurenți i-au impresionat pe...
Papricaș de ciuperci. Rețeta unui preparat cremos și aromat Catine.ro
Eligarf, de la ajutor de bucătar la primul ei concert "Aproape Fragil Cap.I". Ce a dezvăluit concurenta Chefi la...
Actorul Hakan Kurtaş a vorbit deschis despre relația pe care o are cu tatăl său. Ce meserie are acesta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Meghan Markle, pusă la zid de tatăl ei. Motivul pentru care soția prințului Harry e atacată Libertatea.ro
Investițiile în care să te refugiezi cu banii, înainte de criza ce pândește România.... Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Imagini CONTROVERSATE din 2023 cu Bianca Censori au devenit acum virale. În ce ipostază indecentă a fost... Elle
Eclipsă de Lună în Fecioară, în noaptea dintre 13 martie și 14 martie! Patru zodii vor fi cele mai afectate Spynews.ro
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim plan!“ BZI
Loredana a sărutat un celebru tiktoker! Acesta a rămas fără reacție BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Paste carbonara fără smântână. Rețeta simplă care te va cuceri HelloTaste.ro
Un bărbat cu un detector de metale a găsit un inel de aur cu smaralde, în Anglia. Ulterior, a aflat că a... Antena3.ro
Ce e GhostGPT. Hackeri din întreaga lume vor să îl folosească useit
Horoscopul zilei de 14 martie 2025. Gemenii au nevoie de mai multă ordine în viața lor. Află ce se întâmplă cu... Catine
Metamorfoză: 3 Zodii se reinventează TOTAL în Martie 2025 Jurnalul
Otniela Sandu, primele declarații despre despărțirea de Sebastian Dobrincu: Nu simt nevoia să lămuresc nimic Kudika
Top 3 zodii care vor cunoaşte abundenţa financiară până la final de martie. Vin bani din toate direcţiile Playtech
Cum s-a transformat Laura Vicol dupa 10 zile in arest. Blonda intotdeauna aranjata, de nerecunoscut: «Cearcane... Redactia.ro
Afacere cu locurile de parcare în Cluj, care costă 25.000 de euro. O femeie a vrut să cumpere 5 pentru a le închiria Observator
Când e bine să faci duș, dimineața sau seara? Ce recomandări fac medicii MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
Reacția lui Jordan Chiles, după ce gimnasta din SUA a aflat ce s-a întâmplat cu apelul ei din proces ProSport
Ora ideală pentru servirea micului dejun. Ce spune un expert în nutriție și sănătate Gandul
Tzancă Uraganu a părăsit-o pe Marymar după postarea bizară cu Lambada? Cum s-a dat de gol CanCan
Cum să gestionezi obezitatea infantilă: sfaturi pentru părinți DeParinti
Justin Bieber a fost surprins fără pălărie în Beverly Hills, după zvonurile legate de un posibil transplant de... ZUTV
Experții au descoperit sursa unui semnal spațial misterios. De unde ar fi provenit UseIT
Huevos rotos. Rețeta unui preparat atât de simplu, dar foarte gustos Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x