Antena Căutare

Râzi cu gura până la urechi, nu alta! Au sosit deja perlele de la bac. Dani Oțil s-a distrat de minune: „Luceafărul este cea mai marfă poezie citită până în 2018!”

Au sosit deja perlele de la bac. Dani Oțil și-a ales și preferatele. „Luceafărul este cea mai marfă poezie citită până în 2018!” este doar uan dintre nestemate!

Au sosit deja perlele de la bac. Dani Oțil și-a ales și preferatele. „Luceafărul este cea mai marfă poezie citită până în 2018!” este doar una dintre nestemate!

Dacă ați crezut că anul 2018 va fi mai sărac în perle ale elevilor de la Bacalaureat, v-ați înșelat:

-Poezia spune povestea unui rege care se iubea cu o laponeza pe nume Enicer.

-Nu e nimic mai romantic decât să te bagi în mijlocul câmpului seara şi să scrii despre el, aşa cum a făcut Tudor Arghezi.

-Arghezi ne convinge în cele patru stofe că florile mucegăite ne pot îmbogăţi viaţa, la fel ca multe lucruri mizerabile- de exemplu, reciclarea.

-Poezia nu este punctul meu forte, aşadar voi trata în schimb subiectul “Moromeţii”, în care am găsit multe sensibilităţi poetice.

-Arghezi îşi scrie testamentul, conştient că toată lumea va afla despre aranjamentele lui.

-Poetul a făcut eforturi supraomeneşti ca să scrie pe pereţi, chiar dacă i s-au tocit unghiile şi n-au mai crescut.

-Autorul e plin de nervi pe revista Lumea Turistică, pentru că îi face multe apropouri să plece şi el nu poate.

-Din text se deaprinde vizitarea unor locuri necunoscute când n-ai pe face pacasa.

-Autorului i s-a luat să vadă superpoze prin revistă, aşa că şi-a luat barcă şi s-a dus pe Nil.

-Scriitorul stătea cu burta la soare la Brăila, când a venit un francez şi i-a spus că în oraş locuieşte domnul Panait Istrati, o vedetă locală.

-Oamenii nu pot aprecia farmecul locului, dacă îi umple de spume şoselele, gunoaiele şi preţurile mari. Este experienţa mea personală şi a prietenilor mei care au maşina.

-N-am nici opinie, nici concluzii, pentru că nu ştiu ce înseamnă “pertinente”.

-Scriitorul îşi mai nota treburi în paranteză pentru că acum o sută de ani nu avea rimainder pe telefonul fix. Scria literele strâmbe ca să nu confunde cu restul textului.

-În paranteză se scrie cum să arate decorul şi ce să facă actorii. De exemplu, ei trebuie să aibă ziare calde, să le frece cu degetele şi să le ducă la nas.

-Secvenţa este despre nişte oameni ciudaţi care miros ziare şi resimt plăcere. În zilele noastre, presa este citită online, deci am pierdut acest obicei.

-Domnul care a scris regreta că nu s-a făcut controlor, ca să se plimbe cu trenul. Pe lângă salariu, putea să ia spaga de la cei fără bilet.

-Mihai Eminescu pictează tablouri pe hârtie poetică.

-Poetul face figuri interesante, pentru că asta îl atrage pe cititor.

Răzvan ne sună la „Neatza” din Maldive! La noi e ploaie și vijelie, la el e soare și vreme de plajă!... E PRĂPĂD! Vreme de toamnă, cu ploi și vijelii în prag de luna lui CUPTOR! Ultimul anunț al meteorologilor: când se va în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x