Antena Căutare

Trimiţi zeci de mesaje zilnici, dar ştii care a fost primul? În urmă cu 25 de ani, se năşteau SMS-urile, invenţia care avea să schimbe normele sociale

Toată lumea s-a obişnuit, astăzi, să trimită şi să primească mesaje SMS. Dar acum 25 de ani, când încă se mai vorbea la telefoane fixe cu disc, primul SMS a însemnat o revoluţie tehnologică.

Toată lumea s-a obişnuit, astăzi, să trimită şi să primească mesaje SMS. Dar acum 25 de ani, când încă se mai vorbea la telefoane fixe cu disc, primul SMS a însemnat o revoluţie tehnologică.

Primul mesaj a fost "Merry Christmas" , scris cu toate literele, nu "Xmas", ci "Christmas". Pe atunci, telefoanele mobile puteau doar să primească mesaje, nu să le şi trimită. Prin urmare a trebuit să folosim un "calculator SMS" ca să tastăm numărul de telefon şi mesajul.

Abia după un an au ajuns pe piaţă telefoane mobile pe care se puteau scrie şi trimite mesaje SMS. Dar noua formă de comunicare a devenit, rapid, una extrem de populară. Iar succesul a încurajat căutarea unor noi şi noi funcţii pentru micile telefoane mobile devenite, în zilele noastre, atât de. inteligente.

Putem vedea continuarea acestei evoluţii până astăzi, când avem sute de mii, dacă nu chiar milioane de aplicaţii pe telefon, aşa că SMS-ul poate fi considerat primul pas către telefonul inteligent modern.

Sociologii spun că mesajele SMS au modificat normele sociale. Spre deosebire de telefoanele vocale, mesajele text nu-l deranjează pe destinatar şi nici nu-l obligă să răspundă. Iar acelaşi mesaj poate fi trimis, simultan, mai multor persoane. Dar schimbarea a adus şi pierderi. Când îi trimiţi cuiva un SMS, se pierde o mare parte din contextul unei conversaţii faţă în faţă. Se pierde limbajul gesturilor, se pierde emoţia, şi este, fireşte, o mare provocare pentru noi.

Până în anul 2010, în toată lumea erau trimis peste ŞASE MII DE MILIARDE de SMS-uri.

Popularitatea mesajelor a început, însă, să piardă teren în faţa noilor aplicaţii de pe Internet, precum Whats App.

Cum ar arăta cele mai îndrăgite personaje Disney cu multe kilograme în plus. Batman e mai dolofan ca un samurai, iar Omu... „Pădurea de Argint” de la Casa Albă, creată de Prima Doamnă, Melania Trump! Primul brad de Crăciun a ajuns la președint...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei Vineri, 15.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x