Antena Căutare

Trucuri simple care te ajută să faci economie la gaze și să rămâi cu mai mulți bani în buzunar

Perioada pe care o traversăm cu toții nu este una tocmai simplă în contextul prețurilor ridicate. Deși în România, prețul de vânzare la gaze naturale este plafonat la 0,31 lei (TVA inclus), fiind de câteva ori mai mic decât prețul de pe piața liberă, ne întrebăm totuși cât va veni factura iarna aceasta. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ții sub control facturile. Află în rândurile de mai jos cum poți face economie, dar să te bucuri în același timp de confort în locuința ta.

La Neatza cu Răzvan și Dani au fost prezentate câteva trucuri simple care ne ajută să nu irosim energia și să rămânem cu mai mulți bani în buzunar.

Greșelile frecvente care îți măresc factura la gaze. Ce nu este bine să faci

Iarna se apropie cu pași repezi, iar temperaturile din termometre ne arată că locuințele noastre vor avea nevoie de încălzire cât mai curând și trebuie să fim pregătiți pentru ce urmează.

În ce constă această pregătire? În a ne informa! Spre exemplu, atunci când pleci din casă, nu este bine să închizi centrala, chiar dacă te gândești că acesta este un mod prin care reduci consumul și, astfel, valoarea facturii tale.

Locuința ta se va răci brusc și va fi nevoie de o cantitate și mai mare de energie pentru a o încălzi. Dacă pleci de acasă pentru mai mult de o zi, este recomandat să ții temperatura la 16°C. Dacă perioada în care ești plecat depășește 2 zile, poți reduce temperatura la 8°C, urmând să revii la parametrii inițiali la întoarcerea acasă.

Când ești în casă, poți seta la temperatura pe care o dorești, însă important de știut este că fiecare grad în minus înseamnă o reducere de 5% la consumul de gaze. Două grade mai puțin, minus 10%.

Dacă ai cumva această posibilitate, alege să înlocuiești centrala veche cu una nouă, în condensație, iar consumul de energie va scădea cu până la 20%.

Pentru a încălzi locuința eficient și a evita consumul inutil de energie, este recomandat și să aerisești periodic caloriferele și să nu amplasezi mobilier în apropierea acestora.

De asemenea, este recomandat să asiguri mentenanța periodică a centralei termice, a instalației de gaze naturale și a sistemului de încălzire. Astfel, locuința se va încălzi în mod eficient și vei reduce consumul de energie, potrivit informațiilor regăsite pe site-ul ENGIE și prezentate în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Nu uitați! Cea mai ieftină energie este cea pe care nu o consumăm. Mai multe sfaturi practice se pot regăsi pe engie.ro.

Covrigi cu viermi, descoperiți de un gălățean într-un hipermarket. Ce sancțiuni au dat inspectorii de la Protecția Consu... Incendiu de proporții în Voluntari, la un depozit. Sunt flăcări şi degajări mari de fum, iar din interior se aud explozi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x