Antena Căutare

Augustin Imre are 53 de câini și 12 pisici. ”Am vândut două case și-un apartament pentru căței. N-am mai fost în concediu de 16 ani”

„Soțul meu a vândut două case și-un apartament pentru câini”, povestește soția lui Augustin Imre, de 53 de ani, din Timișoara. „Am 53 de câini și 12 pisici, așa că pot spune că absolut tot timpul îmi este ocupat cu ele”, declară Augustin. „Nu am mai fost în concediu de 16 ani. În tot acest timp am cheltuit peste 150.000 de euro pentru salvarea câinilor și-a pisicilor de pe străzile Timișoarei”

„Soțul meu a vândut două case și-un apartament pentru câini”, povestește soția lui Augustin Imre, de 53 de ani, din Timișoara. „Am 53 de câini și 12 pisici, așa că pot spune că absolut tot timpul îmi este ocupat cu ele”, declară Augustin. „Nu am mai fost în concediu de 16 ani. În tot acest timp am cheltuit peste 150.000 de euro pentru salvarea câinilor și-a pisicilor de pe străzile Timișoarei

„Anul trecut, în luna mai, am găsit sub un pod nouă căței abandonați. Până am mers să aduc o cutie unul dispăruse. Din cei opt au supraviețuit doar patru. În luna iulie am dat-o pe cățelușa Inna spre adopție unei asociații din Braunau am Inn, iar ea a ajuns în casa unei bogătașe cu vilă și piscină. În octombrie am primit un telefon de la președinta asociației care mă informa că cea care a adoptat-o voia să o „adoarmă” deoarece e un câine agresiv. Am plecat imediat după ea, în Austria. Trebuie să știți că atunci aveam deja 45 de câini și 13 pisici, iar banii nu mă dădeau afară din casă. Am găsit-o cu botniță, extrem de slabă, refuza mâncarea și apa. Inna a mâncat și a băut în momentul în care am ajuns în Timișoara și a văzut-o pe soția mea, de care este foarte atașată”.



Mugur Gliga, 48 de ani, Cluj Napoca

Mugur Gliga salvează păsări de la moarte de peste 40 de ani. Primul șoim l-a găsit pe când avea doar opt ani și de atunci nu s-a mai putut despărți de păsări. A salvat sute de păsări de la moarte. La un moment dat avea grijă de nici mai mult, nici mai puțin de 40 de păsări. Le învață să zboare, să-și prindă hrana și apoi le eliberează în natură. „De-a lungul anilor am avut păsări împușcate, lovite de mașină, otrăvite, pui căzuți din cuib, păsări slăbite în timpul iernii, cu aripile rupte sau picioarele zdrobite în capcane. Unele și-au revenit și-au putut să privească iarăși lumea de sus, pentru altele nu s-a mai putut face nimic. Nu e o meserie. Nu e nici măcar un hobby, e un mod de a trăi”, declară Mugur. El participă la diverse evenimente care au ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la viața și comportamentul răpitoarelor înaripate.

Mugur Pop, 47 de ani, Cluj Napoca

Mugur Pop este președintele asociației „Descoperă natura”. În cadrul asociației, copiii cu diferite boli sau dizabilități sunt ajutați prin intermediul terapiei cu animale. Mugur are acasă o mică fermă unde se află cai, măgari, capre, oi, un șoricar și 11 câini. O parte din animale au fost salvate de el, după ce fuseseră abandonate. „La început am luat trei armăsari lipițani care erau pe lista de abatorizare. Nu aveam grajd. Ne-am transformat garajul din oraș și așa a început nebunia. Acum avem 12 cai, vreo 40 de capre, un măgar și 11 câini”, declară Mugur. Acum petrece ore în șir având grijă de fermă, dar nu se plânge. El are un singur scop: să ajute copiii să ducă o viață mai bună. „Copiii învață să înțeleagă natura, lumea plantelor și a animalelor, ritmul naturii sau cum să își facă leacuri din buruieni. Și avem tot felul de programe de vreo 15 ani încoace. El a jucat și în filme și documentare legate daci și romani, dar și în documentare despre caii sălbatici din Delta Dunării. „Nebunia pe lumea asta e să faci ce vrei, când toată lumea face ce trebuie”, crede Mugur Pop, pe care telespectatorii îl vor descoperi în cadrul show-ului „Ham talent”.

Giulia Iscru, 23 de ani. Are 50 de șerpi, 25 de șopârle și nenumărate tarantule

„Sunt conștientă că am o pasiune cel puțin ciudată și că mulți oameni n-o acceptă, dar asta nu mă influențează”, declară tânăra, care spune că va rămâne pasionată de reptile pentru tot restul vieții. În copilărie, Giulia mergea des în Deltă și salva șerpii din plasele de pescuit. „Întotdeauna mi-au plăcut și îmi dedic tot timpul studiului pentru a afla cât mai multe lucruri despre ele. Șarpelui îi place foarte mult să te joci cu el, să îl manipulezi. Reptilele sunt foarte importante. Vreau o carieră genetică pe reptile. Am avut nopți nedormite când au depus ouă”, povestește ea.

Au trecut granița pentru a ajunge la show: peruși din Republica Moldova, câini din Elveția... Membrii juriului de la „Ham talent” sunt mari iubitori de animale!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Ham Talent nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/ham-talent/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/hamtalent/?fref=ts , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/Xezxeo.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x