- Finala Asia Express e miercuri, de la 20:30, pe Antena 1 și în AntenaPLAY! Drumul Zeilor ajunge la capăt cu marii câștigători
- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Chef Roxana Blenche a fost din nou maestru în bucătărie într-un nou episod Hello Chef. În cea de-a 11-a ediție din 7 noiembrie 2021, Chef Roxana Blenche a avut-o alături de ea pe Oana Moșneagu, din serialul Adela, care interpretează rolul Andreei.
Oana Moșneagu, invitată specială în episodul 11, sezon 2, al show-ului Hello Chef
Dacă ai și tu nevoie de inspirație și ești în căutarea unor produse de calitate, la prețuri mici, nu ezita să intri pe Kaufland.ro. Te poți bucura de cele mai noi și variate oferte, iar de la Hello Chef poți găsi inspirația necesară pentru prepararea unor super-feluri.
Alături de Roxana Blenche și de invitata ei specială, în ediția a 11-a din 7 noiembrie 2021, a fost prezentă, ca de obicei, și Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii Hello Chef, care a asistat din spate la tot procesul de preparare a mâncărurilor. Din nou, ea s-a asigurat că atât invitații, cât și publicul au parte de informații utile și corecte cu privire la beneficiile ingredientelor folosite.
În acest episod, la prepararea desertului, Oana Moșneagu nu a avut voie să spună cuvântul „biscuiți”, iar Roxanei Blenche i s-a „interzis” să pronunțe cuvântul „unt”. Scorul a început, desigur, de la 0 - 0.
Rețeta de salam de biscuiți à la Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare
Iată ingredientele pentru acest desert.
Salam de biscuiți - Ingrediente necesare
- biscuiți populari 300 g
- lapte de cocos 300 ml
- unt 150 g
- stafide brune 30 g
- zahăr 50 g
- esență de rom
- cacao 20 g
- nucă 200 g
- fulgi de cocos 20 g
- o ciocolată albă
- ghimbir proaspăt 30 g
Salam de biscuiți - Mod de preparare
Pentru început, jumătate din cantitatea de biscuiți și jumătate din cantitatea de nucă sunt pisate. Ele se omogenizează apoi, iar peste, aruncați câteva stafide.
„Îmi plac mult stafidele, dar nu așa, de sine stătătoare, în general, îmi plac în plăcinte, în prăjituri”, a spus invitata ediției 11 Hello Chef, Oana Moșneagu.
Între timp, Chef Roxana Blenche a oferit un sfat util pentu această rețetă: „Eu recomand ca stafidele, pentru salamul de biscuiți, să le lăsați în rom. În rom, în băutura alcoolică, dacă nu dați copiilor. Dacă le dați, în esența de rom. Să le lăsați așa undeva la două, trei ore”.
Peste amestecul de biscuiți pisați, nucă și stafide, adăugați și jumătate din cantitatea de fulgi de cocos, câteva linguri de cacao și niște zest de lămâie.
Ghimbirul este curățat și tăiat în bucăți mici-mici.
Oana Moșneagu s-a apucat de frământat aluatul pentru biscuți, după ce Blenchef a adăugat și untul. Între timp, Iuliana Dabija a venit și ea cu toate informațiile utile.
"Din nuca de cocos, de multe ori consumăm apa. Când o consumăm, în general, ea trebuie să fie cât mai transparentă. Dacă e mai roșiatică, așa, înseamnă că e cumva trecută", a spus Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii Hello Chef.
Cine vrea să fie chef la el acasă, toate ingredientele folosite în emisiune pot fi găsite în magazinele Kaufland. Iar dacă nu ai timp, Kaufland le livrează la tine acasă.
Câteva bucăți mai mari de biscuiți sunt aruncate și ele în aluat, pentru textură.
Apoi, aluatul este rulat sub forma unor bile, pe care le tăvăliți prin fulgi de cocos.
Sosul pentru acest salam de biscuiți se prepară din lapte de cocos și ciocolata albă.
Platingul arată excepțional, ca de fiecare dată, și ușor de realizat.
„Punem la bază sosul, așa, acum pun căpșune, iau și puțină ciocolată albă și o fac fin, fin, fin, fin”, a spus Blenche.
„Atât de fin! Cred că doar tu poți să tai atât de fin”, a lăudat-o Oana Moșneagu. „Doamne, cum arată!”.
Pentru că a pierdut jocul, Oana a fost pusă să stea într-un picior, cu un măr pe cap, în timp ce a mâncat ananas cu pește.
Oricine poate încerca acasă rețeta propusă de Chef Blenche. Cu puțină practică în bucătărie și urmând sfaturile Roxanei Blenche sau rețetele oferite pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.
Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 13:30, la Antena 1
În fiecare duminică, de la 13:30, Antena 1 le aduce pasionaților de gătit și bucătărie un nou cooking show pe gustul lor: Hello Chef. Gazda emisiunii este nimeni alta decât Roxana Blenche, pe care publicul a avut șansa să o cunoască și să o susțină la Chefi la Cuțite.
Cum pandemia a schimbat foarte mult obiceiurile alimentare ale oamenilor, aducându-i să petreacă mult mai mult timp în bucătărie, Hello Chef vine în întâmpinarea acestora cu reţete delicioase, discuţii savuroase şi ponturi pentru impresionat invitaţii la masă.
Ce iese când se întâlnesc un bucătar, o celebritate gurmandă şi un medic pasionat de nutriţie, telespectatorii pot afla urmărind Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 13:30, la Antena 1.