În ediția de duminică, 9 aprilie 2023, Chef Roxana Blenche și Carmen Brumă l-au avut drept invitați pe TJ Miles. Vedeta a descoperit cum se face o delicioasă rețetă de ceviche.
Roxana Blenche a gătit alături de TJ Miles o rețetă de ceviche, în episodul 9 din sezonul 5 al emisiunii Hello Chef de la Antena 1, difuzat pe 9 aprilie 2023
De data aceasta, Roxana Blenche a decis să facă o rețetă de ceviche, dar înainte de-a se apuca de treabă, au fost prezentate câteva detalii interesante despre istoria acestui preparat.
„Ceviche e un preparat atât de îndrăgit în Peru încât au o zi națională a acestui preparat. E o combinație de fructe de mare cu tot felul de sosuri. Inițial se făcea cu banană și fructul pasiunii, dar după ce au venit conchistadorii spanioli au introdus citricele”, a dezvăluit Carmen Brumă.
Ceviche este, de fapt, o tehnică de gătit prin aciditate, așa cum a explicat apoi Roxana Blenche.
Înainte de-a începe să gătească, TJ Miles și Roxana Blenche au acceptat provocarea lansată de Carmen Brumă. Cei trei s-au așezat unul în spatele celuilalt și au încercat să „simtă” ce desenează colegul pe spatele lor. La final, rezultatul a fost unul cu totul și cu totul neașteptat.
Rețetă de ceviche– Ingrediente
- 100 ml lapte de cocos
- 100 grame castravete
- 2 lime
- 1 lămâie
- 4 scoici Saint Jacques
- 4 langustine
- 1 portocală
- 1 roșie
- 1 mango
- 1 avocado
- 1 legătură coriandru
Rețetă de ceviche– Mod de preparare
Citricele se storc într-un vas, apoi langustinele se desfac și se curăță cu grijă. Scoicile Saint Jacques se taie pe jumătate, pentru a deveni mai subțiri. Apoi, acestea se pun, împreună cu langustinele, în vasul cu zeamă de citrice. Între timp, Roxana Blenche și TJ Miles au tăiat castravetele, roșia, fructul de mango, niște avocado în stil brunoise. Au amestecat totul întru-un bol, apoi au trecut la plating. Surpriza a fost mare atunci când Roxana Blenche a folosit gheață carbonică pentru a da un efect deosebit farfuriei, la final.
Urmărește clipul video de mai sus din episodul 9 din sezonul 5 al emisiunii Hello Chef ca să descoperi rețeta de ceviche sau urmărește integral emisiunea pe AntenaPLAY.
Detalii despre sezonul 5 Hello Chef
Din 12 februarie, în fiecare duminică, de la ora 14.00, Chef Roxana Blenche și Carmen Brumă, autoarea unora dintre cele mai de succes programe de slăbit, dau startul sezonului 5 Hello Chef, pornind într-o îndrăzneață călătorie culinară în jurul lumii.
Cele mai reprezentative preparate culinare din 16 noi colţuri ale lumii le vor fi prezentate telespectatorilor de Chef Roxana Blenche, Carmen Brumă şi invitaţii lor. Nu va lipsi nici surpriza sezonului – o nouă provocare culinară ce va condimenta fiecare episod cu scopul de a pune la încercare creativitatea Roxanei în bucătărie!
Şi în acest sezon, Carmen va fi ghidul care va dezvălui istoria preparatelor, le va oferi telespectatorilor informaţii nutritive şi va servi porţii duble de voie bună prin jocuri savuroase şi amuzante, inspirate din cultura locală.
Chef Roxana Blenche dezvăluie: “În cel mai nou sezon Hello Chef călătorim în alte 16 ţări, cu alte culturi, gusturi şi reţete diferite. A fost o adevărată provocare şi pentru mine, deoarece aceste ţări nu au tocmai o cultură gastronomică asemănătoare cu a noastră, însă eu ador provocările.
Totodată a fost un sezon foarte greu pentru mine, din motive de … burtică, a fost dificil să stau atât de mult în picioare, însă echipa a fost senzaţională de-a dreptul. Mi-au făcut toate poftele, au avut mare grijă de mine, aşa că iată-mă în ultima zi, pe cât de mult îmi doream o pauză, pe atât de rău îmi părea că se termină.
Următorul sezon nu o să mai fie cu burtică, o să fie… Hello bebelina 😊 Am avut invitaţi savuroşi, cu care am discutat câte în lună şi în stele, am râs, am cântat, pentru că dacă în primele sezoane îmi era ruşine şi să fredonez ceva, acum am cântat de n-am avut aer, pe româneşte".
Rând pe rând, alături de chef Roxana Blenche şi de Carmen Brumă vor veni şi vor împărtăşi din propriile lor experienţe culinare şi Andra şi Răzvan Gogan, Vlăduţa Lupău, TJ Miles, Lizi şi Cosmin Natanticu, Feli, Zarug, Tzancă Uraganu şi mulţi alţii.