- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au primit o provocare inedită de la Alexandra Ungureanu în ediția 8 din sezonul 7 Hello Chef, de pe 20 aprilie 2024. Aceștia au fost puși să facă plăcintă cu brânză de vaci și creveți Piri Piri.
Roxana Blenche a gătit alături de chef Samuel Le Torriellec cea mai bună rețetă de rețetă de creveți Piri Piri, la Hello Chef sezonul 7, ediția 8 din 20 aprilie 2024
În cea de a opta ediție a emisiunii Hello Chef sezonul 7 de la Antena 1, difuzată pe 20 aprilie 2024, Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au primit de la Alexandra Ungureanu provocarea de a pregăti două rețete, una de plăcintă cu brânză de vaci și una de creveți Piri Piri.
Rețeta de creveți Piri Piri se face extrem de ușor, mai ales dacă respecți indicațiile și ingredientele oferite mai jos.
Iată mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru o rețetă de creveți Piri Piri.
Ingrediente - Rețetă de creveți Piri Piri
- 10 creveți proaspeți
- 2 ardei capia
- usturoi
- 100 de grame de unt
- 100 ml de ulei de măsline
- lămâie
- 50 grame de miere
- o legătură de pătrunjel
- 20 grame de boia picantă
- oțet de vin roșu
- ceapă verde
- fulgi de chili
- lime
Mod de preparare - Rețetă de creveți Piri Piri
Primul pas este de a curăța creveții. Apoi se pregătește un bol cu 100 ml de ulei de măsline, ceapa verde tocată, fulgi de chili și trei căței de usturoi dați prin răzătoare și condimente după gust. Se ameste totul înpreună cu creveții și cu puțin lime dat prin răzătoare.
Se lasă tigaia la încins cu uleiul de măsline și apoi se adaugă creveții, iar între timp se toacă mărunt pătrunjelul, ardeiul capia și încă doi căței de usturoi, ingrediente care se pun treptat în tigaie.
Amestecul se lasă la prăjit și se mai adaugă puțină zeamă de lămâie, boia picantă, unt, miere și puțin oțet din vin roșu.
Se scot creveții din tigaie și sunt gata de savurat.
Roxana Blenche și chef Samuel au pregătit două rețete cerute de Alexandra Ungureanu, care au fost degustate și jurizate de către invitată. Iată cine a câștigat provocarea!
Tot ce trebuie să știi despre Hello Chef, sezonul 7
Hello Chef a revenit cu un nou sezon savuros, ce îmbină preparatele tradiționale cu gastronomia internațională și poate fi urmărit în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30 pe Antena 1 și în AntenaPLAY. La rândul său, Chef Samuel Le Torriellec a declarat: ,,Pentru mine, Hello Chef este o experiență grozavă. Este genul de emisiune în cadrul căreia poți învăța multe lucruri din domeniul gastronomic. Ceea ce îmi place cel mai mult sunt implicarea și conexiunea pe care le am cu Roxana, iar relația noastră de prietenie face ca lucrurile să meargă foarte bine”.Chef Roxana Blenche și Chef Samuel Le Torriellec îi vor purta pe telespectatori într-o adevărată aventură culinară, din care nu vor lipsi provocările și nici diversitatea culturilor.
În fiecare ediţie a sezonului şapte Hello Chef un invitat-surpriză îi va provoca pe cei doi chefi la o adevărată întrecere a gusturilor, îmbinând armonios bucătăria românească şi influenţele internaţionale.
Duelul va fi între gustul local şi cel internaţional, iar preparatul decis prin tragere la sorţi va fi jurizat chiar de invitatul misterios. Mai mult, pentru a întregi experienţa, cei doi chefi îi vor pregăti invitatului un meniu complet, pentru ca la final acesta să aleagă două preparate preferate.
„Noul sezon Hello Chef este cel mai tare sezon de până acum. Sunt în bucătărie cu Chef Samuel Le Torriellec - ce poate fi mai tare decât o combinație între o maramureșeancă și un francez? Va fi un sezon dinamic, amuzant, în care vom prepara multe rețete faine. Samuel este un om foarte fain, plin de energie, extrem de implicat și de muncitor și îl consider un bucătar și un prieten desăvârșit!”, a dezvăluit Roxana Blenche.