Ediția 13 din Hello Chef, sezonul 8, a adus pe micile ecrane ale telespectatorilor noi rețete spectaculoase. De data aceasta, Ceanu Zheng a fost cel care le-a dat o provocare nouă celor doi chefi, Roxana Blenche și Samuel.
Ceanu Zheng le-a dezvăluit chefilor faptul că și-ar dori să mănânce griș cu lapte și o paella cu fructe de mare, însă, pentru un meniu complet, chef Roxana Blenche și chef Samuel s-au gândit să îi mai pregătească încă două preparate inedite: caracatiță cu sos de roșii și portocale și jumări de pui cu orez asiatic.
Hello Chef sezon 8, 14 decembrie 2024. Roxana Blenche a gătit paella cu fructe de mare pentru Ceanu Zheng
Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească paella cu fructe de mare, în timp ce el a ales grișul cu lapte.
Iată cum a preparat Roxana Blenche paella cu fructe de mare!
Ingrediente
- 10 creveți black tiger
- 10 midii
- 4 langustine
- 200 de grame baby calamari
- 2 scoici St. Jacques
- 2 homari
- o ceapă
- 2 legături de pătrunjel
- un plic șofran
- 200 de grame de chorizo
- 2 conserve roșii întregi
- 100 de grame de mazăre congelată
- o lămâie
- un plic de boia
Mod de preparare
Se începe prin curățarea cochiliilor de la creveți și langustine care se pun în tigaie și se prăjesc în ulei de măsline, peste care ulterior se adaugă coniac. Se zdrobesc bine cu telul și apoi se adaugă midiile pentru a-și lăsa sucul.
Următorul pas este de a felia salamul chorizo pentru a putea fi prăjit în tigaie pentru a-și lăsa iuțeala și aroma, abia după ce se scot fructele de mare.
Se pune șofranul într-un bol încăpător, peste care se adauga cu ajutorul unei strecurătoare sucul obținut din tigaia în care s-au prăjit creveții și langustinele. Se amestă lichidul obținut cu șofranul și se completează cu apă.
În tigaie se pune ulei și se prăjește salamul chorizo. Între timp se toacă mărunt ceapa și usturoiul cu ajutorul unui robot de bucătărie, alimente care ulterior se adaugă în tigaie peste salam. După amestec se adaugă și baby caracatița și, pentru gust, încă 2 creveți și puțină apă.
Orezul se spală foarte bine până când apa rămâne limpede și apoi se presară câte puțin în tigaie. Se amestecă tot stocul cu șofran, se dă focul încet și apoi se adaugă fructele de mare rămase la final.
După ce paella devine gătită se adaugă scoicile frumos în tigaie și se lasă la răcit.
Se prăjește puțină lămâie și apoi se opărește homarul și se pune într-o tigaie alături de ulei, unt, și puțină sare.
Se pune paella din nou pe foc, se adaugă lămâia prăjită și restul fructelor de mare. Se verifică baza, iar dacă este cazul se mai adaugă sare.
După ce este gata se pune o folie de aluminiu deasupra și în scurt timp este gata de savurat!
Poftă bună!
Ceanu Zheng a fost captivat de toate gusturile celor 4 preparate, însă a ales drept câștigătoare doar 2 dintre acestea: paella cu fructe de mare și grișul cu lapte, motiv pentru care scorul a fost din nou 1-1!
Iată videoclipul cu verdictul!
Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!
Emisiunea Hello Chef sezonul 8 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:00, pe Antena 1
Emoţia va fi ingredientul secret al sezonului, căci cei doi chefi vor stârni amintiri puternice în rândul invitaţilor, pregătindu-le acestora preparate care să îi poarte cu gândul la copilărie şi la cei dragi.
„Consider că acest al optulea sezon este cel mai frumos sezon Hello Chef de până acum. Avem de toate şi când spun de toate mă refer la preparate senzaţionale, invitaţi care mai de care mai interesanţi şi muuultă emoţie. Ba chiar vom avea ediţii în care părăsim decorul nou-nouţ în care ne aflăm pentru a ne muta afară, în natură, şi a găti la ceaun. Este un sezon vesel, în care vom călători gastronomic şi le vom aduce telespectatorilor noştri reţete naţionale şi internaţionale şi le vom stârni invitaţilor noştri reacţii autentice şi emoţionante. Vom relua în fortă întrecerea gusturilor, într-o experienţă gastronomică unică, plină de surprize, râsete şi emoţie!”, a declarat Chef Roxana Blenche.