Antena Căutare

Hello Chef sezon 8, 14 decembrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru paella cu fructe de mare. Ce a ales Ceanu Zheng

În episodul 13 al sezonului 8 Hello Chef, din 14 decembrie 2024, chef Roxana Blenche și chef Samuel au gătit pentru Ceanu Zheng patru rețete. Este vorba despre caracatiță cu sos de roșii și portocale, paella cu fructe de mare, jumări de pui cu orez asiatic și griș cu lapte.

Galerie
Rețeta Roxanei Blenche pentru paella de marisco cu fructe de mare. | Antena 1

Ediția 13 din Hello Chef, sezonul 8, a adus pe micile ecrane ale telespectatorilor noi rețete spectaculoase. De data aceasta, Ceanu Zheng a fost cel care le-a dat o provocare nouă celor doi chefi, Roxana Blenche și Samuel.

Ceanu Zheng le-a dezvăluit chefilor faptul că și-ar dori să mănânce griș cu lapte și o paella cu fructe de mare, însă, pentru un meniu complet, chef Roxana Blenche și chef Samuel s-au gândit să îi mai pregătească încă două preparate inedite: caracatiță cu sos de roșii și portocale și jumări de pui cu orez asiatic.

Citește și: Hello Chef sezon 8, 7 decembrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru salată cu pastă de macrou și tocăniță de ciuperci

Hello Chef sezon 8, 14 decembrie 2024. Roxana Blenche a gătit paella cu fructe de mare pentru Ceanu Zheng

Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească paella cu fructe de mare, în timp ce el a ales grișul cu lapte.

Iată cum a preparat Roxana Blenche paella cu fructe de mare!

Ingrediente

  • 10 creveți black tiger
  • 10 midii
  • 4 langustine
  • 200 de grame baby calamari
  • 2 scoici St. Jacques
  • 2 homari
  • o ceapă
  • 2 legături de pătrunjel
  • un plic șofran
  • 200 de grame de chorizo
  • 2 conserve roșii întregi
  • 100 de grame de mazăre congelată
  • o lămâie
  • un plic de boia

Citește și: Hello Chef sezon 8, 16 noiembrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru ficăței de pui cu ceapă. Ce verdict a dat Anca Serea

Mod de preparare

Se începe prin curățarea cochiliilor de la creveți și langustine care se pun în tigaie și se prăjesc în ulei de măsline, peste care ulterior se adaugă coniac. Se zdrobesc bine cu telul și apoi se adaugă midiile pentru a-și lăsa sucul.

Următorul pas este de a felia salamul chorizo pentru a putea fi prăjit în tigaie pentru a-și lăsa iuțeala și aroma, abia după ce se scot fructele de mare.

Se pune șofranul într-un bol încăpător, peste care se adauga cu ajutorul unei strecurătoare sucul obținut din tigaia în care s-au prăjit creveții și langustinele. Se amestă lichidul obținut cu șofranul și se completează cu apă.

În tigaie se pune ulei și se prăjește salamul chorizo. Între timp se toacă mărunt ceapa și usturoiul cu ajutorul unui robot de bucătărie, alimente care ulterior se adaugă în tigaie peste salam. După amestec se adaugă și baby caracatița și, pentru gust, încă 2 creveți și puțină apă.

Orezul se spală foarte bine până când apa rămâne limpede și apoi se presară câte puțin în tigaie. Se amestecă tot stocul cu șofran, se dă focul încet și apoi se adaugă fructele de mare rămase la final.

După ce paella devine gătită se adaugă scoicile frumos în tigaie și se lasă la răcit.

Se prăjește puțină lămâie și apoi se opărește homarul și se pune într-o tigaie alături de ulei, unt, și puțină sare.

Se pune paella din nou pe foc, se adaugă lămâia prăjită și restul fructelor de mare. Se verifică baza, iar dacă este cazul se mai adaugă sare.

După ce este gata se pune o folie de aluminiu deasupra și în scurt timp este gata de savurat!

Poftă bună!

Ceanu Zheng a fost captivat de toate gusturile celor 4 preparate, însă a ales drept câștigătoare doar 2 dintre acestea: paella cu fructe de mare și grișul cu lapte, motiv pentru care scorul a fost din nou 1-1!

Iată videoclipul cu verdictul!

Citește și: Hello Chef sezon 8, 9 noiembrie 2024.Roxana Blenche și chef Samuel au gătit o rețetă inedită de shakshuka pentru Claudiu Niculescu

Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!

Emisiunea Hello Chef sezonul 8 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:00, pe Antena 1

Emoţia va fi ingredientul secret al sezonului, căci cei doi chefi vor stârni amintiri puternice în rândul invitaţilor, pregătindu-le acestora preparate care să îi poarte cu gândul la copilărie şi la cei dragi.

„Consider că acest al optulea sezon este cel mai frumos sezon Hello Chef de până acum. Avem de toate şi când spun de toate mă refer la preparate senzaţionale, invitaţi care mai de care mai interesanţi şi muuultă emoţie. Ba chiar vom avea ediţii în care părăsim decorul nou-nouţ în care ne aflăm pentru a ne muta afară, în natură, şi a găti la ceaun. Este un sezon vesel, în care vom călători gastronomic şi le vom aduce telespectatorilor noştri reţete naţionale şi internaţionale şi le vom stârni invitaţilor noştri reacţii autentice şi emoţionante. Vom relua în fortă întrecerea gusturilor, într-o experienţă gastronomică unică, plină de surprize, râsete şi emoţie!”, a declarat Chef Roxana Blenche.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x