Antena Căutare

Hello Chef sezon 9, 29 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru chefal prăjit cu mămăligă. Verdictul lui Vlad Craioveanu

În episodul 6 al sezonului 9 Hello Chef, din 29 martie 2025, chef Roxana Blenche și chef Samuel au gătit pentru Vlad Craioveanu patru rețete. Este vorba despre tempura de creveți în sos picant, beef Wellington, chefal prăjit cu mămăligă și papanași cu măceșe.

Ediția 6 din Hello Chef, sezonul 9, a adus în atenția telespectatorilor noi rețete savuroase, iar Vlad Craioveanu a fost cel care a lansat noi provocări pentru chef Roxana Blenche și pentru chef Samuel Le Torriellec.

Omul de radio și-a dorit să mănânce chefal prăjit cu mămăligă și vită Wellington, însă pentru un meniu complet, chefii s-au gândit să le mai pregătească încă două preparate inedite: tempura de creveți în sos picant și papanași cu măceșe.

Citește și: Hello Chef sezon 9, 22 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru Pomana Porcului cu mămăliguță. Ce verdict a dat Minodora

Hello Chef sezon 9, 29 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru chefal prăjit cu mămăligă. Verdictul lui Vlad Craioveanu

Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească chefal prăjit cu mămăligă, în timp ce el a ales beef Wellington

Iată cum a preparat Roxana Blenche chefal prăjit cu mămăligă!

Ingrediente chefal prăjit cu mămăligă

  • chefal eviscerat 1 buc
  • făină de mălai 1 kg
  • usturoi 1 căciulie
  • pătrunjel 1 leg
  • ulei floarea soareli 1l
  • lămâie 2 buc
  • roșii cherry 1 leg
  • ulei măsline 100 ml
  • măsline kalamata fără sâmburi 200 g
  • ceapă albă 1 buc
  • unt 200 g
  • sare
  • piper

Mod de preparare chefal prăjit cu mămăligă

Primul pas este de a toca ceapa, roșiile cherry, măslinele kalamata, usturoiul și pătrunjelul. Acestea se amestecă într-un castron cu ulei de măsline, sare și piper până se obține textură de sos.

Din usturoi, sare și ulei se prepara mujdeiul și apoi se dă peștele prin făină de mălai după ce se taie rondele și se condimentează cu sare și piper.

Se pune tigaia la încins și când este gata se prăjește fiecare bucățică pe ambele părți. Când acestea sunt gata se scot pe o farfurie cu șervețel.

Ulterior se pune apă la fiert pentru pregătirea mămăligii, iar când aceasta este gata se adăugă în farfurie alături de pește și mujdei.

Poftă bună!

Citește și: Hello Chef sezon 9, 15 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru portokalopita. Verdictul lui Nicu Grigore și Bella Santiago

Vlad Craioveanu a fost captivat de gusturile a trei preparate, însă cele două câștigătoare au fost tempura de creveți în sos picant și beef Wellington, motiv pentru care scorul sezonului 9 a ajuns pentru un moment la egalitate: 5-5.

Iată și momentul verdictului!

Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!

Emisiunea Hello Chef sezonul 9 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:30, pe Antena 1

Cel de-al nouălea sezon al cooking show-ului continuă să împletească armonios mâncarea tradiţională cu bucătăria internaţională, rămânând o sursă constantă de inspirație culinară pentru telespectatori. În noul sezon, chef Roxana şi Chef Samuel vor fi provocaţi de fiecare vedetă care le va fi alături în platoul Hello Chef să gătească o farfurie tradiţională şi una internaţională, ambele cu impact cu emotional pentru invitaţi, şi totodată, reinterpretate în stil fine dining de către cei doi chefi.

„Noul sezon Hello Chef e super fain, efervescent, vine şi cu noua mea schimbare de look. Părerea mea este că e cel mai fain sezon, ne-am închegat extraordinar, ca şi echipă, eu şi Sam, reţetele sunt super faine, atât tradiţionale, care sunt, de fapt, amintirile din copilărie ale invitaţilor, cât şi din străinătate, ce le-a plăcut foarte mult lor din zonele în care au călătorit. Ca de fiecare dată, şi în acest sezon am avut invitaţi deosebiţi, pe care abia aşteptăm să îi aducem în casele dumneavoastră, în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30!”, dezvăluie chef Roxana Blenche.

La rândul lui, chef Samuel le Torriellec spune: „Pentru mine, noul sezon va fi wow! Eu şi Roxana avem o conexiune foarte specială, ne completăm foarte bine. Facem atât reţete uşor de încercat acasă, cât şi unele mai dificile, dar foarte bune ca sursă de inspiraţie. Ne-am distrat de minune la filmări, facem o echipă grozavă şi sperăm să aducem această bunădispoziţie şi în casele celor care ne urmăresc!”.

Şi în acest sezon, cei doi chefi vor împărtăşi experienţele lor gastronomice, dar şi personale, vor dezvălui momente importante din carierele lor şi vor explica semnificaţia culturală şi povestea din spatele fiecărui preparat. Tehnicile de gătit şi sfaturile esenţiale în bucătărie nu vor lipsi nici de această dată din sezonul care îi va avea ca invitaţi pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ramona Olaru, Marian Godină, Vlad Craioveanu, Giulia şi Vlad Huidu, Anca şi DOC, Bella Santiago şi Nicu Grigore şi mulţi alţii.

Citește și: Hello Chef sezon 9, 8 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru prăjitura Albinița. Ce verdict au dat DOC și Anca Munteanu

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x