Antena Căutare

Hello Chef sezon 9, 15 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru portokalopita. Verdictul lui Nicu Grigore și Bella Santiago

În episodul 4 al sezonului 9 Hello Chef, din 15 martie 2025, chef Roxana Blenche și chef Samuel au gătit pentru Nicu Grigore și Bella Santiago patru rețete. Este vorba despre portokalopita, ardei umpluți, Sticky tofu și jumări de pui picant.

Galerie
Hello Chef sezon 9, 15 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru portokalopita. Verdictul lui Nicu Grigore și Bella Santiago | Antena 1

Ediția 4 din Hello Chef, sezonul 9, a adus în atenția telespectatorilor noi rețete savuroase, iar Nicu Grigore și Bella Santiago au lansat noi provocări pentru chef Roxana Blenche și pentru chef Samuel Le Torriellec.

Cei doi concurenți de la Power Couple România sezonul 2 și-au dorit să mănânce portokalopita și ardei umpluți, însă pentru un meniu complet, chefii s-au gândit să le mai pregătească încă două preparate inedite: sticky tofu și jumări de pui picant.

Citește și: Hello Chef sezon 9, 8 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru prăjitura Albinița. Ce verdict au dat DOC și Anca Munteanu

Hello Chef sezon 9, 15 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru portokalopita. Verdictul lui Nicu Grigore și Bella Santiago

Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească portokalopita, în timp ce el a ales ardei umpluți.

Iată cum a preparat Roxana Blenche portokalopita!

Ingrediente portokalopita

  • foi de plăcintă 500 de grame
  • iaurt grecesc 500 de grame
  • 8 ouă
  • zahăr 300 de grame
  • 3 portocale
  • suc de portocale fresh 400 ml
  • unt topit 200 de grame
  • ulei 50 ml
  • zahăr vanilat 1 plic
  • o înghețată de vanilie
  • sare

Mod de preparare portokalopita

Primul pas este de a tăia folile de plăcintă în bucăți mici. Acestea se pun la cuptor într-o tavă sau două în funcție de mărime timp de 15 - 20 de minute pentru a deveni crocante și uscate.

Între timp se taie portocalele în două bucăți și se storc pentru a obține un suc proaspăt.

Se bat 6 ouă cu 200 de grame de zahăr până când se formează o spumă și apoi se adaugă coajă de portocală, iaurt grecesc, un plic de zahăr vanilat și praf de copt sau bicarbonat (care trebuie stins cu zeamă de lămâie).

Se amestecă din nou cu mixerul și apoi se mai adaugă ulei de floarea soarelui sau de măsline. Se bate din nou toată compoziția și apoi se adaugă foile de plăcintă crocante sfărâmate în pumni.

Se unge o tavă cu unt și apoi se toarnă toată compoziția obținută și se ornează cu felii subțiri de portocală deasupra. Cuptorul se preîncălzește în prealabil la 180 de grade și apoi se scade la 160 de grade înainte ca întreaga compoziția să fie pusă la coacere pentru aproximativ 35 de minute.

După ce este gata se toarnă siropul de portocale deasupra și se lasă peste noapte la rece. Ulterior se taie în felii, se ornează cu îmghețată și apoi sunt gata de savurat.

Poftă bună!

Citește și: Hello Chef sezon 9, 1 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru rață în sos de piper negru. Ce verdict a dat Valentin Sanfira

Nicu Grigore și Bella Santiago au fost captivați de toate gusturile celor patru preparate, însă cele două câștigătoare au fost portokalopita și ardeii umpluți, motiv pentru care scorul sezonului este de 4 - 3 pentru Roxana.

Iată și momentul verdictului!

Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!

Emisiunea Hello Chef sezonul 9 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:30, pe Antena 1

Cel de-al nouălea sezon al cooking show-ului continuă să împletească armonios mâncarea tradiţională cu bucătăria internaţională, rămânând o sursă constantă de inspirație culinară pentru telespectatori. În noul sezon, chef Roxana şi Chef Samuel vor fi provocaţi de fiecare vedetă care le va fi alături în platoul Hello Chef să gătească o farfurie tradiţională şi una internaţională, ambele cu impact cu emotional pentru invitaţi, şi totodată, reinterpretate în stil fine dining de către cei doi chefi.

„Noul sezon Hello Chef e super fain, efervescent, vine şi cu noua mea schimbare de look. Părerea mea este că e cel mai fain sezon, ne-am închegat extraordinar, ca şi echipă, eu şi Sam, reţetele sunt super faine, atât tradiţionale, care sunt, de fapt, amintirile din copilărie ale invitaţilor, cât şi din străinătate, ce le-a plăcut foarte mult lor din zonele în care au călătorit. Ca de fiecare dată, şi în acest sezon am avut invitaţi deosebiţi, pe care abia aşteptăm să îi aducem în casele dumneavoastră, în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30!”, dezvăluie chef Roxana Blenche.

La rândul lui, chef Samuel le Torriellec spune: „Pentru mine, noul sezon va fi wow! Eu şi Roxana avem o conexiune foarte specială, ne completăm foarte bine. Facem atât reţete uşor de încercat acasă, cât şi unele mai dificile, dar foarte bune ca sursă de inspiraţie. Ne-am distrat de minune la filmări, facem o echipă grozavă şi sperăm să aducem această bunădispoziţie şi în casele celor care ne urmăresc!”.

Şi în acest sezon, cei doi chefi vor împărtăşi experienţele lor gastronomice, dar şi personale, vor dezvălui momente importante din carierele lor şi vor explica semnificaţia culturală şi povestea din spatele fiecărui preparat. Tehnicile de gătit şi sfaturile esenţiale în bucătărie nu vor lipsi nici de această dată din sezonul care îi va avea ca invitaţi pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ramona Olaru, Marian Godină, Vlad Craioveanu, Giulia şi Vlad Huidu, Anca şi DOC, Bella Santiago şi Nicu Grigore şi mulţi alţii.

Citește și: Hello Chef sezon 9, 22 februarie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru tocană de cartofi cu afumătură. Ce verdict a dat Ramona Olaru

Cum se face cea mai bună rețetă de prăjitură Albinița, exact cum o făceau bunicile. Chef Roxana Blenche a pregătit-o la ...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
X Factor sezonul 11, 9 martie 2025. Bogdan Mihai a interpretat piesa "All by myself" Duminica, 09.03.2025, 23:30
Citește și
Cum se face cea mai bună rețetă de prăjitură Albinița, exact cum o făceau bunicile. Chef Roxana Blenche a...
Cum poți scoate petele de pix și cariocă de pe hainele copilului. Trucurile care te pot scoate din impas Catine.ro
Hello Chef sezon 9, 8 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru prăjitura Albinița. Ce verdict au dat DOC și...
Gökçe Bahadır spune: „Căsnicia nu ucide dragostea”. Actrița vorbește despre relația cu Emir Ersoy Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Meghan Markle, pusă la zid de tatăl ei. Motivul pentru care soția prințului Harry e atacată Libertatea.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc ce revine la viață: „Revelația anului 2025” Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Emil Rengle, dezvăluiri despre relația cu partenerul lui. Ce părere are mama lui despre Alejandro Fernández:... Elle
Eclipsă de Lună în Fecioară, în noaptea dintre 13 martie și 14 martie! Patru zodii vor fi cele mai afectate Spynews.ro
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim plan!“ BZI
Loredana a sărutat un celebru tiktoker! Acesta a rămas fără reacție BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Mini tarte cu mere de post. Un desert fraged, aromat și irezistibil HelloTaste.ro
În 1989, o femeie a dispărut misterios și nimeni n-a mai auzit de ea până acum. Fiica ei este copleșită: Nu... Antena3.ro
Vânzările Apple Watch au scăzut la nivel global. De ce s-ar fi „plictisit” utilizatorii de aceste dispozitive useit
Horoscopul zilei de 17 martie 2025. Capricornii vor vedea roadele muncii lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Ordonanța Trenuleț blochează producția de elicoptere românești Jurnalul
Portalul Eclipselor 14-29 Martie: Transformări karmice, revelații și semințele unui nou destin Kudika
Cum ajuți zambilele să reziste cât mai mult. Greșeala pe care o fac toate româncele le scurtează mult viața Playtech
Cum s-a transformat Laura Vicol dupa 10 zile in arest. Blonda intotdeauna aranjata, de nerecunoscut: «Cearcane... Redactia.ro
Vremea se răceşte brusc: ploile se transformă în lapoviță și ninsoare. Prognoză specială pentru Bucureşti Observator
Ce beneficii au suplimentele cu sfeclă roșie. Când sunt recomandate MediCOOL
Rețetă de kibbeh, chiftele aromate ca în Orientul Mijlociu HelloTaste
Reacția lui Jordan Chiles, după ce gimnasta din SUA a aflat ce s-a întâmplat cu apelul ei din proces ProSport
Câte clase are, de fapt, „STEGARUL DAC”. Ce părere are despre școală, în general Gandul
Gigi Becali și-a dat demisia din AUR 😲 'Primele declarații: George Simion a făcut o GREȘEALĂ mare!' CanCan
Importanța acidului folic în alimentația copiilor și surse naturale DeParinti
Justin Bieber a rupt tăcerea cu un mesaj sfâșietor în mijlocul îngrijorărilor fanilor: „M-am simțit mereu... ZUTV
TikTok trimite adolescenții la somn. Ce trucuri va folosi aplicația pentru utilizatorii cu vârsta sub 16 ani UseIT
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x