Antena Căutare

Hello Chef sezonul 8, 14 septembrie 2024. Roxana Blenche și chef Samuel s-au ”duelat” în rețete. Verdictul Mariei Cârneci

În episodul din 14 septembrie 2024, chef Samuel a gătit cotlete de porc mangaliță, pe când chef Roxana Blenche a preparat la ceaun tocănă țărănească de pui. Maria Cârneci a jurizat preparatele.

Galerie
În episodul din 14 septembrie 2024, Chef Samuel a gătit cotlete de porc mangaliță, pe când chef Roxana Blenche a preparat la ceaun tocănă țărănească de pui. Maria Cârneci a jurizat preparatele. | Antena 1

Cei doi chefi au trebuit să integreze în rețete trei ingrediente fresh. În plicul Roxanei Blenche scria vinete, lămâi și ceapă roșie, pe când Samuel a trebuit să adauge preparatului său ceapă verde, cartofi și usturoi. Iată cum s-au descurcat.

Hello Chef sezonul 8, 14 septembrie 2024. Roxana Blenche și chef Samuel s-au ”duelat” în rețete. Verdictul Mariei Cârneci

Pe lângă tocănița de pui, Chef Roxana Blenche a pregătit și o salată de vinete și baba ganoush, cu următoarele ingrediente: 6 vinete, 400 grame făină, 2 ardei japca, o ceapă, 4 ouă, 2 legături pătrunjel, o rodie, melasă de rodie, oțet, 10 grame praf de copt, curcuma, 2 cepe roșii, o lămâie, semințe de susan.

Pentru tocana de pui, chef Roxana a folosit: 100 grame pastă de tomate, 100 grame pastă de gulaș, 2 pui întregi, 2 rădăcini de pătrunjel, 3 rădăcini de păstârnac, o țelină, 3 morcovi, 1 litru suc de roșii, 20 grame boia, o foaie de dafin, o legătură de pătrunjel, 1 kilogram cartofi noi, 200 ml ulei de floare soarelui.

Citește și: Cine e Chef Alexandru Sautner, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Are o carieră impresionantă în domeniul gastronomic

De cealaltă parte, Chef Samuel a utilizat următoarele ingrediente pentru a prepara cotlete de porc de mangaliță: 250 grame cotlete de porc mangaliță, 100 grame piper verde murat, demiglace de vită, 1 kg slănină, 1 kg ceapă albă, 1 litru smântână lichidă, 250 grame unt semi sărat, 200 grame untură de porc, 2 kg cartofi mici, 50 grame usturoi, 3 legături de ceapă verde.

Pentru desertul gândit, tartă cu ciocolată fondantă: 2 pachete foietaj, 150 grame de zahăr, 250 grame ciocolată 65%, 5 ouă, mentă proaspătă, 150 grame înghețată de vanilie.

Vrei să vezi și modul de preparare? Te invităm să urmărești clipul următor:

După ce au pregătit bunătățile, interpreta Maria Cârneci le-a savurat și a dat un verdict. Până la cel final, i-a pus pe jar pe cei doi bucătari, ținându-se de șotii.

”După gustul meu, sunt un pic cam sărate (n.r. vinetele), au prea mult ulei, dar vedem, să mai mâncăm un pic să mă edific.”, a spus Maria Cârneci.

Cât despre baba ganoush, artista a afirmat: ”Să știi că nu exista zi să nu mănânc la mine la țară. Nu prea sunt pe gustul meu, dar acceptabile. Nu cred că mor până plec de aici.”

”Samuele, deci cotlete de mangalița... după prima vedere, prea gras. Bunicei, dar sunt nefierți (n.r. cartofii). Mă și cotletul ar fi ceva de el, dar e prea gras. Nu sunt eu destul de împănată?!”, a spus cântăreața.

”Băi, Roxana, ați pus prea mult ulei aici. Vedeți grăsimea? Seamănă cu cea pe care am pomenit-o eu la țară, și pâinea, binișor. Puteați mai mult”, a continuat Maria Cârneci.

În final, după ce chefii Roxana Blenche și Samuel se descurajaseră, Maria Cârneci le-a dezvăluit adevărata părere: ”V-am mai necăjit eu, dar să știți că mi-a plăcut. Mi-ați adus aminte de multe chestii din copilărie. Super ok, de fapt Roxana și Samuel sunt chefi. Vă apreciez toată muncă. Sincer.”

Mai multe detalii în materialul video de mai sus.

Emisiunea Hello Chef sezonul 8 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:00, la Antena 1

Mai mult, emoţia va fi ingredientul secret al sezonului, căci cei doi chefi vor stârni amintiri puternice în rândul invitaţilor, pregătindu-le acestora preparate care să îi poarte cu gândul la copilărie şi la cei dragi.

„Consider că acest al optulea sezon este cel mai frumos sezon Hello Chef de până acum. Avem de toate şi când spun de toate mă refer la preparate senzaţionale, invitaţi care mai de care mai interesanţi şi muuultă emoţie. Ba chiar vom avea ediţii în care părăsim decorul nou-nouţ în care ne aflăm pentru a ne muta afară, în natură, şi a găti la ceaun. Este un sezon vesel, în care vom călători gastronomic şi le vom aduce telespectatorilor noştri reţete naţionale şi internaţionale şi le vom stârni invitaţilor noştri reacţii autentice şi emoţionante. Vom relua în fortă întrecerea gusturilor, într-o experienţă gastronomică unică, plină de surprize, râsete şi emoţie!”, a declarat Chef Roxana Blenche.

Rând pe rând, în fiecare sambătă de la ora 14.00, la Antena 1, alături de Chef Roxana şi de Chef Samuel vor fi Andreea Bostănică, Bella şi Barbara, Matilda Pascal Cojocăriţa, Geanina Ilieş, Anca Ţurcaşiu, Lucian Viziru, Fuego, Cătălin Botezatu şi mulţi alţii.

Citește și: Cum a început povestea de iubire dintre Chef Richard Abou Zaki și iubita Alessandra, mama fetiței sale

Hello Chef revine cu cel de-al optulea sezon, sâmbătă, ora 14.00, la Antena 1. Cine sunt invitații acestui sezon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Super Neatza, 18 septembrie 2024. Cum gestionăm eficient banii în această toamnă
Super Neatza, 18 septembrie 2024. Cum gestionăm eficient banii în această toamnă Miercuri, 18.09.2024, 09:40
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x