Antena Căutare

Rețeta poale-n brâu by chef Roxana Blenche. Trucul bucătarului pentru a frământa și dospi aluatul foarte rapid

În cea mai recentă ediție Hello Chef, Roxana Blenche a preparat poale-n brâu, ajutată de robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood.

Galerie
În cea mai recentă ediție Hello Chef, Roxana Blenche a preparat poale-n brâu, ajutată de robotul de bucătărie Chef Patissier de la Kenwood. | Antena

Descoperă în rândurile de mai jos cum a pregătit pas cu pas desertul delicios și ce secrete a aplicat pentru un plus de savoare.

Rețetă poale-n brâu a lui chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Poale-n brâu este un desert tradițional românesc, specific zonei Moldovei, sub forma unor plăcinte umplute cu brânză dulce și aromate cu vanilie și coajă de lămâie. Aluatul este fraged și pufos, iar umplutura cremoasă, făcând din acest desert unul extrem de apreciat. Pentru rețeta de poale-n brâu ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 6 ouă
  • 1 litru de lapte
  • 200 grame unt
  • 300 grame zahăr
  • un cub de drojdie
  • 500 grame de vaci
  • o esență de vanilie
  • 50 grame stafide.

La Hello Chef, Roxana Blenche a avut un ajutor de nădejde în bucătărie, care a scurtat timpul de gătire: robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood.

Acesta dispune de un motor impresionant de 1400 W, suficient de puternic pentru a face față chiar și celor mai dense aluaturi sau compoziții.

Cu această putere, poate frământa aluat pentru pâine, mixa albușuri sau chiar amesteca ingrediente pentru prăjituri complexe. Chef Blenche l-a folosit pentru a frământa și dospi aluatul pentru poale-n brâu și a scurta astfel timpul de preparare.

Citește și: Cum să prepari cel mai rapid tort de căpșuni cu cremă de brânză cu ajutorul robotului Kenwood. Rețeta pe care trebuie să o încerci

Cum a preparat chef Roxana Blenche poale-n brâu

”Hai că încep și eu cu brânzoaicele, că așa se zice la noi. Punem 1 kilogram de făină. Între timp luăm laptele și îl punem la încălzit, dar trebuie să fie călduț, nu fierbinte pentru că ar distruge drojdia.”, a spus chef Roxana Blenche la Hello Chef.

Cheful a activat drojdia cu o lingură de zahăr, una de făină și a adăugat lapte cald peste: ”Amestecăm bine bine”. În robotul de bucătărie Chef Patissier de la Kenwood, Bleche a adăugat și lapte peste kilogramul de făină.

Între timp, a topit 100 grame de unt. Aluatul a fost frământat de Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood, iar când acesta a terminat, Chef Roxana Blenche a scos cârligul și a setat funcția de încălzire pentru a dospi aluatul mai repede, economisind timp prețios.

După ce aluatul a dospit, se întinde pe o suprafață ușor înfăinată, formând o foaie de aproximativ 5 mm grosime. Trebuie tăiat în pătrate de 10x10 cm, iar în mijlocul fiecăruia se adaugă o lingură de umplutură de brânză.

În continuare, ridică marginile fiecărui pătrat și pliază-le spre centru, lipind bine colțurile pentru a închide plăcinta în formă de plic. Apoi așază plăcintele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la dospit încă 15-20 de minute.

După aceea, înainte de a le introduce în cuptor, unge plăcintele cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte pentru o culoare aurie frumoasă.

Cuptorul trebuie preîncălzit la 180°C, iar poalele-n brâu lăsate la copt timp de aproximativ 25-30 de minute, până devin aurii și frumos rumenite.

După ce s-au răcit puțin, poți pudra plăcintele cu zahăr pudră și le poți servi. Poftă bună!

Citește și: Dulceață de zmeură - cea mai simplă rețetă. Cum să o prepari acasă. Trucurile celor mai iscusite gospodine

Despre robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood

Robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood este un aparat de bucătărie de înaltă performanță, proiectat special pentru pasionații de patiserie și cofetărie, dar și pentru cei care își doresc un ajutor versatil în bucătărie. Este echipat cu funcții avansate, un motor puternic și accesorii multiple, făcându-l un aliat excelent pentru prepararea diverselor rețete complexe.

Unul dintre punctele forte ale acestui robot este că include două boluri din inox: unul de 7 litri în care poți topi sau încălzi ingredientele și unul mai mic, de 5 litri, pentru a putea prepara mai multe rețete în paralel.

Funcția de încălzire integrată îți permite să ajustezi temperatura în bol între 20°C și 60°C, ceea ce este ideal pentru dospit aluaturi, topit ciocolata sau prepararea aluatului de choux.

Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood poate să frământe aluat, să bată frișcă, să prepare bezea sau să mixeze diverse creme și mousse-uri la un nivel profesional.

În plus, robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL are cântar integrat EasyWeigh™, care îți permite să cântărești ingredientele direct în bol sau chiar în alte accesorii ale robotului, ceea ce elimină necesitatea unui cântar suplimentar și ușurează procesul de gătit.

Hello Chef sezon 8, 12 octombrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche de poale-n brâu. Ce ingrediente se folosesc pentru savoare...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

2025 de exceptie Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x