Antena Căutare

Ce ochelari de soare se poartă în 2019 și la ce să fii atent când îi cumperi

Ochelarii de soare sunt un accesoriu foarte util, preferat atât de femei, cât și de bărbați. Care sunt tendințele în 2019 și la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi ochelari de soare

Ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt un accesoriu foarte util, preferat atât de femei, cât și de bărbați. Care sunt tendințele în 2019 și la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi ochelari de soare

Tendințele verii 2019 în ceea ce privește ochelarii de soare cuprind de la ochelari de soare supradimensionați, fashion, până la cei sport, casual. Foarte important însă atunci când alegem ochelarii de soare este ținem cont de proprietățile pe care aceștia le au și de felul în care ei se potrivesc feței tale.

Tendințe ochelari de soare 2019

Ochelarii de soare cat-eye

Ochelarii de soare cat-eye (ochi de pisică) sunt din nou la mare căutare. Indiferent ce model de cat-eye te atrage mai mult, fața pătrată sau în formă de inimă va fi cel mai bine pusă în lumină de astfel de ochelari.

Ochelarii de soare pătrați

Dacă ești un mare fan al ochelarilor de soare pătrați, acum e momentul să-i porți! Dacă ai fața ovală sau rotundă, acești ochelari o să-ți vină de minune!

Ochelarii de soare Aviator pentru bărbați

Ochelarii de soare Aviator sunt extrem de cunoscuți și iubiți. Sunt potriviți mai ales pentru bărbați, însă se pot găsi modele dedicate și femeilor. De fiecare dată când îi vei purta, ochelarii Aviator îți vor conferi o notă elegantă.

Ochelarii de soare cu rame transparente

Ochelarii cu rame transparente sunt subtili și îți vor pune trăsăturile în evidență, indiferent de forma feței.

Ochelarii de soare rotunzi

Sunt cunoscuți și ca ochelari de soare stilul John Lennon. Alege o pereche neagră pentru un look clasic, un model cu rame colorate, pentru un aer retro sau optează pentru cei cu rame subțiri sau fără, pentru un look subtil.

Ce ochelari de soare se poartă în 2019 și la ce să fii atent când îi cumperi

Ochelari de spare rotunzi

De ce trebuie să ții cont atunci când cumperi ochelari de soare

Vara, radiaţiile soarelui sunt de trei ori mai puternice decât în mod normal, iar razele dăunătoare pot provoca arsuri ale retinei şi corneei. În plus, şi apa din mare sau din piscină ne poate afecta grav ochii. Tocmai de aceea, oftalmologii atrag atenţia că purtarea ochelarilor de soare este foarte importantă.

Din păcate, dacă alegem ochelarii de soare după ureche, din magazine nespecializate, doar după culoare sau formă, pericolele sunt mari, pentru că poate lipsi protecția UV. În unele cazuri, lentilele ieftine de plastic ale ochelarilor de soare au venit chiar cu dioptrii, afectând o persoană care nu are nevoie.

Lentilele fumurii nu sunt un semn al protecției UV. Nu culoarea oferă protecție, ci o lentilă de calitate. Astfel de ochelari de soare, cu lentile fumurii, blochează doar o parte din lumina. În aceste condiții, pupila se dilată și va pătrunde o cantitate mai mare de radiații ultraviolete ce sunt foarte nocive pentru ochi.

Ochelarii de soare fără protecție UV fac ca ochii să fie expuși în mod prelungit la radiațiile UV cauzând cataractă, degenerescență maculară, pinguecula și pterigion. Aceștia fac mai mult rău, deoarece lentila fumurie dilată pupila, iar în ochi va pătrunde o cantitate mai mare de radiații UV.

Ce ochelari de soare alegem

Pentru o protecție adecvată, experții recomandă ca ochelarii de soare să reflecte sau să filtreze cel puțin 95% (până la 100%) din radiațiile UV.

Ochelarii care îndeplinesc această cerința trebuie să aibă afișat vizibil marcajul CE. Începând cu anul 2009, marcajul European CE precizează că acei ochelari oferă un nivel sigur de protecție solară. Dacă marcajul lipsește, ochelarii de soare nu sunt în conformitate cu normativele europene.

Culoarea lentilelor este importantă

Cea mai bună culoare pentru lentila ochelarilor de soare este cea gri deoarece absoarbe spectru de lumină în mod egal. În special această culoare este recomandată bărbaților, deoarece 8% dintre ei pot suferi de deficitul vederii colorate sau daltonism.

Lentilele verzi sunt de asemenea neutre-nu distorsionează perceperea culorilor, însă oferă un oarecare contrast, fiind cele mai recomandate pentru utilizare generală.

Lentilele maronii determina o oarecare distorsiune a culorii, însă accentuează mult contrastul fiind optime pentru definirea obiectelor.

Lentilele moderat colorate sunt recomandate pentru folosirea de zi cu zi, însă dacă folosești ochelarii de soare în condiții de lumină intensă, alege lentile mai închise la culoare.

7 mituri despre ochelarii de soare pe care trebuie să le uiți

Ochelari de soare - Materialul din care sunt făcute ramele

Ramele de ochelari sunt caracterizate și de tipul materialului din care sunt confecționate, printre cele mai frecvent întâlnite fiind următoarele:

  • Ramele din plastic se găsesc, în general, într-o mare varietate de modele, culori și forme. Cu toate că sunt râme ușoare și confortabile, acestea se dilată din cauza schimbărilor de temperatură, necesitând o ajustare constanța.
  • Ramele din metal sunt rezistente în timp, nefiind totuși recomandate persoanelor a căror piele este mai sensibilă pentru a evită apariția unor alergii.
  • Ramele din oțel inoxidabil sunt rezistente în timp și la uzură, dar și confortabile.
  • Ramele din titan sunt unele ușoare și rezistente împotriva coroziunii, cel mai important fiind faptul că sunt hipoalergice.

Citește și: Cum îți dai seama că ochelarii tăi de soare sunt periculoși? Un detaliu arată totul!

Costume de baie 2019: La ce să fii atentă când cumperi costume de baie online... Tu ai probleme cu căderea părului? Vezi Top produse pentru creșterea părului fără Minoxidil?...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x