Antena Căutare

Placa de păr, un obiect de nelipsit din trusa de îngrijire a unei femei

Părul este pentru cele mai multe femei un reper al frumuseţii, îngrijirea poadoapei capitalare fiind un element important încă din cele mai vechi timpuri pentru reprezentantele sexului frumos. Cum tehnicile de înfrumuseţare au evoluat, în ultimii ani şi bărbaţii au început să folosească plăcile pentru îndreptat părul.

Dacă în trecut existau tehnici mai greoaie de îndreptat părul, placa de păr de devenit un obiect nelipsit din trusa unei femei. Un păr strălucitor şi drept, fără nicio imperfecţiune, ne poate transforma în atracţia petrecerii. Şi, nu-i aşa, orice femeie îşi doreşte să fie în centrul atenţiei.

Părul necesită o atenție sporită

Trebuie însă ca părul nostru să aibă parte de cea mai mare atenţie tot timpul şi nu să arate bine doar când ieşim din casă. Aşa că atunci când folosim plăcile de păr trebuie să avem în vedere calitatea acestora.

De aceea, stiliştii ne recomandă plăci de păr profesionale, special create pentru a nu îţi afecta firul de păr şi pentru a îl întinde cât mai bine, astfel încât să nu aibă nicio imperfecţiune.

Cum să alegem placa de păr potrivită

Important este că plăcile de păr profesionale au o durată lungă de viaţă şi oferă rezultatul pe care îl dorim. Dacă iniţial erau folosite doar în saloanele de înfrumuseţare, acestea sunt accesibile şi pentru uzul casnic.

Cu atât mai mult cu cât placa nu este folosită doar pentru a îndrepta părul ci şi pentru a crea buclele dorite sau pentru a îl crepona, investiţia merită făcută.

Prețurile, pe gustul tuturor

Un alt aspect important este cel legat de prețuri. Costurile sunt destul de reduse având în vedere că poate fi folosită mulți ani.

Plăcile de păr profesionale pot fi achiziţionate cu preţuri cuprinse între 129 de lei şi puţin peste 600 lei. La 129 de lei putem achiziţiona o placă mini pentru creponare,cu tehnologie Automatic Temperature control ce permite menținerea la o căldură optimă de 200 C.

Cu aproximativ 200 de lei putem achiziţiona o placă de păr profesională creată special pentru a nu distruge părul, cu încălzire instantanee, având temperatura reglabilă, de la 130 grade la 210. Dacă mai puneţi câţiva zeci de lei, vă puteţi achiziţiona o placă cu pieptăn.

Dacă însă sunteţi dispuşi să scoateţi o sumă mai mare din buzunar, cu aproximativ 600 de lei puteţi achiziţiona o placă de păr profesională din ceramică ce permite crearea unui volum de stilizare, bucle mari și oferă viață vârfurilor părului.

Istoria plăcii de îndreptat părul

Toată lumea ştie că acest obiect de coafat este format din două plăci metalice între care punem părul şi le presăm pentru a îi da un aspect întins, nerămânând în permanenţă aşa, ci revind la forma iniţială după spălare. Ei bine, puţini dintre noi ştim cum a apărut şi cine a inventat placa de păr.

Primul astfel de produs ar fi fost inventat în 1872 de Marcel Grateau, un hairstylist francez, folosind tije metalice. Ulterior, Isaac K. Shero a inventat o placa de par realizata din doua placi metalice pe care le incalzea si le presa una pe cealalta.

În anul 1912, combinând ideile lui Grateau și Shero, Lady Jennifer Bell Schofield a inventat placa de păr cea mai asemănătoare cu cele din zilele noastre. Lady Schofield a realizat o placă de păr din două plăci metalice încălzite și prinse între ele cu ajutorul unor balamale.

De-a lungul anilor, s-au adus multe îmbunătățiri modelului inventat de Lady Schofield precum folosirea electricității pentru a încălzi plăcile metalice, controlul temperaturii sau posibilitatea de a putea îndrepta părul umed făra a fi afectat.

În versiunea modernă, plăcile metalice au fost înlocuite cu ceramică. Obiectele de coafat sunt astfel mai moi și nu deteriorează părul, spre deosebire de plăcile de metal sau de sticlă, care nu se încălzeau uniform și ardeau părul. Majoritatea plăcilor de păr de pe piață sunt fabricate din titan sau aluminiu și îmbrăcate cu unul sau mai multe straturi de ceramică. Aceasta combinație oferă o viață a ustensilei mai îndelungată.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x