Bineînțeles că alegerea ta finală va ține cont și de alte aspecte, precum bugetul pe care îl ai la dispoziție, dar și caracteristicile ofertei imobiliare disponibile într-un cartier sau altul – însă preferințele tale reprezintă, și ele, un important criteriu de selecție. La fel ca în alte mari orașe ale țării, centrul Bucureștiului este, cu siguranță, una dintre cele mai atractive variante când vine vorba de achiziția unei locuințe, acesta oferind o serie de avantaje indisputabile.
5 motive pentru care să îți iei o locuință în centrul Bucureștiului
Există 5 motive pentru care să achiziționezi o locuință în centrul Bucureștiului. Iată care sunt acestea:
Îți place viața de noapte și astfel ești aproape de toate zonele „în tendințe” din Capitală
Dacă vrei să ai oricând oportunitatea de a ieși din casă pentru a petrece timp cu prietenii, zona centrală a Capitalei este, probabil, cel mai potrivit loc pentru tine. Locuind aici vei putea fi tot timpul conectat la „viața de noapte” a orașului și vei avea acces la o multitudine de restaurante, terase, cafenele, dar și cluburi. Așa-numitul Centru Vechi al Bucureștiului, situat în zona Unirii, reprezintă, cu siguranță, un important punct de atracție pentru amatorii de distracții – astfel că aici nu vei duce lipsă de opțiuni!
Ești aproape de toate teatrele importante, de stat sau independente
Pe lângă numeroasele oportunități de distracții de care ai avea parte locuind în zona centrală, un avantaj important oferit de aceasta este reprezentat, desigur, și de accesul la numeroase obiective de interes cultural. Pe lângă muzeele de prestigiu aflate în centru, aici vei găsi și cele mai mari teatre ale Bucureștiului, fie ele de stat sau independente, începând, desigur, cu Teatrul Național și continuând cu Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul Notarra, Teatrul de Comedie, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” etc. La acestea se adaugă, desigur, și Opera Națională București, situată în zona Eroilor, la doar câteva stații distanță de Piața Universității, dar și Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.
Teatrul Național București se află vizavi de clădirea Universității din București, lângă Hotelul Intercontinental
Oriunde ai sta în centru, ai o gură de metrou în apropiere
Bineînțeles că cei care au o locuință în centrul Bucureștiului beneficiază, printre altele, și de o gamă variată de opțiuni în materie de transport public, acest areal fiind tranzitat de multitudine de linii de autobuz (336, 601, 173 etc. în Piața Universității; 385, 104, 123 etc. în Piața Unirii; 300, 381 etc. în Piața Victoriei; 131, 331, 301 etc. în Piața Romană), troleibuz (69, 90, 91 etc.) și chiar tramvai (în special în zona Unirii: 7, 14, 16, 21, 23, 32, 40, 55 etc.). Pe lângă aceste importante linii de transport suprateran, locuitorii din zona Centrală au la dispoziție și o serie de stații de metrou, precum Universitate, Unirii, Romană, Victoriei, Izvor, dar și Eroilor sau chiar Tineretului.
Investești într-un imobil care nu se devalorizează. Ba dimpotrivă!
Poate că ai mai auzit până acum celebra deviză a americanilor, anume “Location, location location!”. Aceasta este valabilă, desigur, și pentru piața imobiliară din România, însemnând că unul dintre cei mai importanți factori care influențează valoarea unei proprietăți este localizarea acesteia. Datorită multitudinii de facilități oferite de centrul Bucureștiului, proprietățile din această zonă vor face cel mai bine față perioadelor de scădere a pieței. Totodată, este de așteptat ca, pe termen lung, valoarea de piață a imobilelor amplasate central să se majoreze. (Depinde, desigur, și de tipul locuinței despre care vorbim, vechimea și starea unui imobil influențând, și ele, destul de mult valoarea sa de piață.)
Bonus: ești primul la concerte :)
După cum știi deja, în zona centrală a Capitalei au loc nu doar proteste, ci și numeroase manifestări culturale – iar concertele nu fac, nici ele, excepție. Dacă decizi să te muți în zona Unirii, spre exemplu, vei putea merge, chiar pe jos, în Piața Constituției, aici desfășurându-se frecvent asemenea evenimente. Din zona Universitate, Romană și Victoriei vei putea ajunge rapid la Sala Palatului, dar și la Ateneul Român, acesta din urmă fiind cunoscut pentru concertele de muzică clasică.
Ateneul Român găzduiește, printre altele, Festivalul Internațional „George Enescu” –eveniment de referință pentru iubitorii muzicii clasice
Cum găsești oferte avantajoase de locuințe în centrul Capitalei
Dacă toate facilitățile de mai sus te-au convins să-ți cauți casă în centrul Bucureștiului, pe Imobiliare.ro poți găsi o multitudine de oferte dintre care poți alege, incluzând aici atât locuințe în blocuri vechi și noi, cât și vile. Dacă ești interesat de partea financiară, trebuie să știi că, potrivit statisticilor portalului, prețurile apartamentelor ajung la o medie de 1.940 de euro pe metru pătrat util în arealul Victoriei-Romană-Universitate, la 1.910 euro pe metru pătrat în zona Unirii, la 1.880 de euro pe metru pătrat în zona Dacia-Eminescu și, respectiv, la 1.820 de euro pe metru pătrat în Cotroceni. Folosind filtrele avansate de căutare de pe site (sau de pe aplicația gratuită pentru mobil!), vei putea ajunge rapid la anunțurile corespunzătoare criteriilor tale de căutare: astfel, după bifarea zonei/zonelor care te interesează, specifică și criterii precum numărul de camere, intervalul de preț, etajul și suprafața dorite, dar și altele. De asemenea, poți selecta doar afișarea ofertelor din ansamblurile rezidențiale noi, a proprietăților ce pot fi achiziționate fără comision sau a anunțurilor care au inclusă în prezentare opțiunea Video/Foto 360. Te așteptăm, așadar, pe Imobiliare.ro!
Sursă foto: Dreamstime.com
De ce sa alegi gama de pesticide si insecticide de la Mesplant?...