Antena Căutare

Amenajare baie mică - 3 sfaturi practice

Multe dintre apartamentele din blocurile vechi vin cu un inconvenient din punct de vedere al spaţiului. Camerele sunt mici, iar majoritatea băilor sunt înguste. Ei bine, pentru a-ţi amenaja o baie într-un stil cat mai complex, nu ai nevoie întotdeauna şi de cel mai mare spaţiu. Iată 3 sfaturi de care trebuie să ţii cont.

Multe dintre apartamentele din blocurile vechi vin cu un inconvenient din punct de vedere al spaţiului. Camerele sunt mici, iar majoritatea băilor sunt înguste. Ei bine, pentru a-ţi amenaja o baie într-un stil cat mai complex, nu ai nevoie întotdeauna şi de cel mai mare spaţiu. Iată 3 sfaturi de care trebuie să ţii cont.

3 sfaturi practice pentru amenajarea băii

Un spaţiu mic are nevoie de eficientizare din toate punctele de vedere. Alegerea plăcilor ceramice, a mobilierului ori a accesoriilor trebuie să fie potrivite pentru o baie cu dimensiuni mici, fără să încarce prea mult decorul. Baia trebuie să rămână spaţiul destinat relaxării, din care nu trebuie să lipsească elementele esenţiale, însă de data această, trebuie alese cu grijă. Iată cum trebuie să procedezi.

Faianţa şi gresia. Sunt esenţiale într-o baie, iar pe lângă faptul că acestea trebuie alese din punct de vedere al rezistenţei, plăcile ceramice trebuie să mai îndeplinească şi alte cerinţe. Alege modele de gresie de calitate, care să reziste pe termen lung, indiferent de umezeala ce poate apărea într-o baie. Modele care să se potrivească cu dimensiunea spaţiului, mai exact plăci de culoare deschisă, pentru a lumina baia. Din punct de vedere al montării plăcilor, un mic truc care te va ajuta să ai o baie mai mare cel puţin vizual este acela de a alege plăcile de gresie şi de faianţă cu model dreptunghiular şi de a le monta pe verticală.

Cada sau cabina de duş. Fiecare dintre ele are propriul rol. Cada este benefică în momentul în care vrei să te relaxezi după o zi grea şi îţi doreşti să petreci câteva clipe liniştitoare. Cabina de duş este folosită în general în băile în care nu petreci prea mult timp şi din dorinţa de a nu încărca spaţiul. Dacă îţi doreşti o cadă, chiar dacă ai o baie mică, poţi alege un model pe colţ, de dimensiuni mai mici. Căzile pe colţ eficientizează cel mai mult spaţiul dintr-o baie. De asemenea, dacă alegi o cabină de duş, modelele sunt şi aici variate. Sunt cabine de duş rotunde, dreptunghiulare, pătrate, ori o cabină open space, geamul fiind montat de perete.

Alege un mobilier multifuncţional. În momentul în care alegi lavoarul pentru baie, gândeşte-te să aibă încorporat şi un dulap pentru depozitarea diverselor obiecte. De asemenea, optează pentru corpuri de mobilier care să fie suspendate pe perete şi care să nu ocupe prea mult loc la nivelul solului. Mobilier de care să poţi prinde ulterior o bar care să susţină prosoapele. Încearcă să foloseşti şi colţurile, pot fi locurile ideale în care să montezi mici rafturi pentru depozitarea produselor cosmetice.

Alte idei pentru amenajarea unei băi mici. Montează mai multe oglinzi în baie deoarece acestea dau senzaţia unui spaţiu mai mare, mai ales că aduc şi o lumină suplimentară. Poţi alege un model de oglindă cu led, care să lumineze peretele băii.

Nu pastra masina de spalat în baie dacă nu ai loc suficient. Pentru a câştiga spaţiu, încearcă să muţi maşina pe hol sau în bucătărie, acolo unde este racordată la ţevi.

Nu alege culori închise. Nici mobilierul şi nici plăcile ceramice nu trebuie să fie vopsite în culori închise. Acestea închid şi mai mult spaţiul din punct de vedere vizual şi nu te vor ajuta să ai o vedere aerisită.


5 stiluri de amenajare pentru bucătării...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x