Casa perfectă nu există. Ce compromisuri poți să accepți fără regrete

Oricât te-ai strădui, nu vei găsi niciodată casa perfectă. Pentru că nu există. Sau, dacă există, necesită eforturi financiare serioase.

Casa perfectă nu există. Ce compromisuri poți să accepți fără regrete

Ca să știi din ce poziție pornești în căutarea casei, poți să apelezi la un calculator de credit imobiliar, pus la dispoziție de majoritatea băncilor. Te ajută să-ți stabilești o limită maximă de preț. Dar mai departe, e bine să știi unde poți să lași de la tine și unde trebuie să nu cedezi.

Fii atent la timpul tău

Fie că alegi o casă în afara orașului sau în centru, calculează-ți drumul zilnic spre muncă. Nu vrei să pierzi 2 ore pe zi în mașină sau să schimbi 3 autobuze. Chiar dacă ai mijloace de transport moderne și îți spui că vei fi productiv pe drum, că vei citi sau asculta muzică, tot se anunță un chin zilnic pe care trebuie să îl eviți cu orice preț. Investește în localizare, îți vei mulțumi în ficare zi din viața ta.

Poți să cedezi la spațiu

Dacă locuința stă bine pe hartă, e posibil să sufere la capitolul spațiu. Dar nu e atât de grav pe cât pare. Dacă privești situația cu o mentalitate diferită, poți să trăiești foarte bine și într-un spațiu redus. Marii producători de mobilă ne-au onorat cu soluții tot mai inventive ca răspuns la problema caselor mici. Iar compartimentarea tradițională în sufragerie, dormitor, bucătărie, balcon nu trebuie respectată cu strictețe. Cu flexibilitate, se pot obține rezultate uimitoare în privința asta.

Fii atent la calitatea clădirii

Dacă e un capitol la care nu trebuie să faci compromisuri nici în ruptul capului, acela e siguranța structurală a clădirii. De aceea, e bine să vizionezi casele împreună cu un specialist în domeniu și să verifici tot istoricul disponibil: cutremure, renovări, reparații importante.

Poți să cedezi la grădină/terasă

Te-ai putea gândi că o terasă impresionantă sau o grădină generoasă îți va fi oază de liniște la sfârșitul zilelor grele. Și, dacă reușești să găsești locuințe cu aceste beneficii în bugetul tău, profită de ele din plin. Dar nu renunța la casă doar pentru că balconul e mic sau grădina înseamnă doar un spațiu de întins rufele. Pentru asta există parcuri, păduri în afara orașului, terase de vară. S-ar putea chiar ca viața ta socială să aibă de câștigat dacă ești nevoit să petreci mai mult timp în afara casei.

Fii atent la buget

Orice ai face, respectă-ți bugetul impus cu sfințenie. Ai putea să-ți spui că merită să dai un ban în plus pentru anumite caracteristici. Dar e un preț pe care nu-l plătești o dată, ci în fiecare lună. S-ar putea să suferi mai mult din motive financiare decât din lipsa confortului.

Poți să cedezi la mofturi personale

Citește și
petrică-cercel-fiul-lui-ionuț-cercel
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
banel nicolita
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Mai multe articole

Oricine își formează o imagine mentală a casei pe care și-o dorește. Și e foarte ușor să te atașezi de această imagine. Dar trebuie să fii flexibil când începi căutarea în viața reală. Să fii dispus să renunți la bucătăria cu insulă, baia cu jacuzzi sau ferestrele panoramice. Sunt detalii frumoase, dar nu atât de importante.

Poate cel mai important detaliu este chiar banca prin care cumperi casa. Creditul Acasă de la Credit Europe Bank te ajută să-ți găsești casa potrivită nevoilor tale, dacă nu chiar casa perfectă.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri