Casa perfectă nu există. Ce compromisuri poți să accepți fără regrete

Oricât te-ai strădui, nu vei găsi niciodată casa perfectă. Pentru că nu există. Sau, dacă există, necesită eforturi financiare serioase.

Casa perfectă nu există. Ce compromisuri poți să accepți fără regrete

Ca să știi din ce poziție pornești în căutarea casei, poți să apelezi la un calculator de credit imobiliar, pus la dispoziție de majoritatea băncilor. Te ajută să-ți stabilești o limită maximă de preț. Dar mai departe, e bine să știi unde poți să lași de la tine și unde trebuie să nu cedezi.

Fii atent la timpul tău

Fie că alegi o casă în afara orașului sau în centru, calculează-ți drumul zilnic spre muncă. Nu vrei să pierzi 2 ore pe zi în mașină sau să schimbi 3 autobuze. Chiar dacă ai mijloace de transport moderne și îți spui că vei fi productiv pe drum, că vei citi sau asculta muzică, tot se anunță un chin zilnic pe care trebuie să îl eviți cu orice preț. Investește în localizare, îți vei mulțumi în ficare zi din viața ta.

Poți să cedezi la spațiu

Dacă locuința stă bine pe hartă, e posibil să sufere la capitolul spațiu. Dar nu e atât de grav pe cât pare. Dacă privești situația cu o mentalitate diferită, poți să trăiești foarte bine și într-un spațiu redus. Marii producători de mobilă ne-au onorat cu soluții tot mai inventive ca răspuns la problema caselor mici. Iar compartimentarea tradițională în sufragerie, dormitor, bucătărie, balcon nu trebuie respectată cu strictețe. Cu flexibilitate, se pot obține rezultate uimitoare în privința asta.

Fii atent la calitatea clădirii

Dacă e un capitol la care nu trebuie să faci compromisuri nici în ruptul capului, acela e siguranța structurală a clădirii. De aceea, e bine să vizionezi casele împreună cu un specialist în domeniu și să verifici tot istoricul disponibil: cutremure, renovări, reparații importante.

Poți să cedezi la grădină/terasă

Te-ai putea gândi că o terasă impresionantă sau o grădină generoasă îți va fi oază de liniște la sfârșitul zilelor grele. Și, dacă reușești să găsești locuințe cu aceste beneficii în bugetul tău, profită de ele din plin. Dar nu renunța la casă doar pentru că balconul e mic sau grădina înseamnă doar un spațiu de întins rufele. Pentru asta există parcuri, păduri în afara orașului, terase de vară. S-ar putea chiar ca viața ta socială să aibă de câștigat dacă ești nevoit să petreci mai mult timp în afara casei.

Fii atent la buget

Orice ai face, respectă-ți bugetul impus cu sfințenie. Ai putea să-ți spui că merită să dai un ban în plus pentru anumite caracteristici. Dar e un preț pe care nu-l plătești o dată, ci în fiecare lună. S-ar putea să suferi mai mult din motive financiare decât din lipsa confortului.

Poți să cedezi la mofturi personale

Citește și
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Mai multe articole

Oricine își formează o imagine mentală a casei pe care și-o dorește. Și e foarte ușor să te atașezi de această imagine. Dar trebuie să fii flexibil când începi căutarea în viața reală. Să fii dispus să renunți la bucătăria cu insulă, baia cu jacuzzi sau ferestrele panoramice. Sunt detalii frumoase, dar nu atât de importante.

Poate cel mai important detaliu este chiar banca prin care cumperi casa. Creditul Acasă de la Credit Europe Bank te ajută să-ți găsești casa potrivită nevoilor tale, dacă nu chiar casa perfectă.

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri