Una dintre principalele calități necesare este puritatea, adică absența oricărui fel de corpuri străine și impurități. De asemenea, trebuie să fie viabile, adică să poată să germineze și să producă plante sănătoase. Dacă sunt vechi ori au fost depozitate în condiții necorespunzătoare, rata de germinare poate fi scăzută.
O altă caracteristică necesară este rezistența la boli și dăunători. Dacă provin din plante sănătoase și rezistente, vor avea la rândul lor aceste avantaje și vor asigura obținerea recoltei dorite, formată din plante cu randament ridicat și producție bogată.
Un grădinar priceput știe și că este important ca semințele pe care le cumpără să fie adaptate la condițiile specifice de mediu în care urmează să fie cultivate, precum climat, sol și nivelul de lumină.
Odată aceste criterii îndeplinite, poți fi sigur că vei intra în posesia unor semințe de cea mai bună calitate și că te vei bucura de o recoltă bogată. Iată câteva dintre soiurile de plante pe care le poți alege!
Seminte legume: ardei capia și gogoșari
Vei fi cu siguranță mulțumit dacă te hotărăști să cultivi în grădină ardei gras din specia Capsicum Annuum Getic. Este un soi românesc timpuriu, cu fructele uniforme și greutatea medie cuprinsă între 150 și 170 de kilograme. Plantele sunt viguroase, cu foliaj bogat, și au un aspect plăcut, fiind galbene la recoltare, apoi roșii la atingerea maturității biologice. Se cultivă în câmp sau în spații protejate.
Ardeiul capia Dulce Italiano se remarcă prin fructele gustoase, care ajung până la 20 de centimetri lungime și pot fi recoltate fie verde, fie roșu. Gustul dulce și crocant le face foarte apreciate de bucătari, care le folosesc sub diferite forme: în salate, prăjite, umplute sau pe grătar.
Semințe de legume: ridichi
Luna Tondo Rosso a Piccola Punta Bianca este un soi cu rădăcini mari, rotunde, de culoare roșie și cu o pată albă la bază. Pulpa este consistentă și crocantă, păstrându-și tăria și rezistența după recoltare.
Ridichile de iarnă Black Spanish Long sunt un soi tardiv, cu rădăcini mari, de 150 până la 200 de grame, oval alungite, negre la exterior, cu miez alb și gust plăcut. Trebuie semănate în aer liber în iunie sau iulie și recoltate toamna târziu, în octombrie sau noiembrie.
Semințe de legume: castraveți
Castraveții Libelle F1 sunt un hibrid semitimpuriu, cu fructe mici, verzi si crocante. Plantele sunt viguroase, cu flori predominant femele, iar recoltarea se face eșalonat, în funcție de dimensiunea dorită. Se cultivă atât în câmp, cât și în spații acoperite.
Kybria F1 este un hibrid modern, destinat cultivatorilor interesați atât de producții foarte ridicate, cât și de o calitate excelentă. Fructele sunt de culoare verde închis, cu țepi fini, formă cilindrică și ușor de recoltat.
Cu astfel de semințe legume, vei obține an după an recolta dorită, cu plante numeroase și sănătoase.