Stare de bine, confort şi sustenabilitate, acestea ar putea fi câteva dintre cuvintele cheie ale tendinţelor în materie de design interior pentru anul 2020. Într-o perioadă în care oamenii au la dispoziţie numeroase tehnologii moderne, în care există case inteligente, revin în modă tendinţe retro, art deco ce oferă acel sentiment de „acasă”. Astfel, locuinţa trebuie să fie mai degrabă un refugiu în care să te retragi din stresanta lume de afară.
Materiale „modeste”
Materiile prime mai puţin costisitoare, considerate mai degrabă modeste, precum ratanul, iuta, sisalul şi cânepa se numără printre tendinţele anului următor. Există, de asemenea, o puternică influenţă a culturii japoneze în colecţiile de profil.
Marmura
A fost considerată întotdeauna o materie primă de lux. Cu vinişoare de culoare contrastantă, în nuanţe dintre cele mai diverse, oricine poate găsi cea mai potrivită bucată de marmură pentru interiorul locuinţei sale, fie că vorbim despre vile vechi luxoase sau despre apartamente noi de 2 camere. Investiţia într-o mica piesă din marmură, precum o măsuţă de cafea, poate adăuga valoare locuinţei.
Covoare/ mochete
Noile tendinţe aduc culori şi modele îndrăzneţe, însă mulţi oameni evită covoarele de mari dimensiuni pentru că sunt dificil de curăţat. Soluţia constă în covoraşe care să fie plasate în diverse zone ale camerelor, pentru a adăuga un plus de culoare, fără a face o mare investiţie.
Natura în casă
Cei care visează să aibă o grădină, dar locuiesc într-un apartament de bloc se pot bucura acum, pentru că una dintre noile tendinţe în materie de design interior constă chiar în plante supradimensionate sau în accesorii care le imită. Este unul dintre elementele care pot face parte din oaza de relaxare atât de necesară după o zi grea de muncă. Printre speciile de plante recomandate în acest sens se numără cactusul, măslinul, smochinul sau crinul.
Metale
În prezent, nu mai este considerat un lucru extravagant să combini diverse metale în designul unei camere sau chiar în cel al unei piese de mobilier. Astfel, nu este nicio problemă dacă mânerul de la uşă este din aluminiu, iar lustra conţine elemente din aramă.
Imprimeuri
Noile colecţii în materie de design interior aduc cu ele o abundenţă de imprimeuri, de la animal print la cele florale, combinate îndrăzneţ cu dungi. Specialiştii spun că, cel puţin anul viitor, sunt permise orice fel de combinaţii, designul eclectic amintind de un elegant apartament parizian.
Curbe
Curbele, formele rotunde sunt asociate cu designul mai degrabă clasic. Totuşi, noile tendinţe vin cu piese de mobilier cu forme curbate, colţuri rotunjite, care oferă interioarelor o notă retro. Li se adaugă arcade, piese de iluminat cu forme rotunjite şi accesorii cu design care aminteşte de valurile mării.
Teracota
O materie primă clasică, se regăseşte în multe colecţii dedicate anului care vine, în accesorii precum vaze, dar şi în produse precum gresia sau faianţa. Îndrăznește să experimentezi cu materiale care îți vor scoate casa din anonimat.
Piese de artă de mari dimensiuni
O altă tendinţă remarcată în noile colecţii o reprezintă operele de artă de mari dimensiuni şi lucrările murale, care pot fi diverse, inclusiv sub formă de tapet ori tapiserie. Designerii spun că astfel de accente aduc o notă de dinamism în locuinţă.
Culorile
Potrivit specialiştilor în design interior, culorile anului 2020 vin din natură, portocaliul, rozul, diverse nuanţe calde de albastru şi verde fiind preferate. O altă opţiune şic pentru orice zonă din locuinţă este verdele măslină. Aspectul modern şi proaspăt al casei poate fi accentuat prin folosirea unei culori contrastante. De exemplu, nuanţele de bej pot fi amestecate cu albastru, iar rozul pudrat merge bine cu un galben muştar.
Indiferent care dintre aceste tendinţe vor cuceri în 2020 sau în anii care îi vor urma, specialiştii recomandă păstrarea unei legături puternice cu mediul, prin materiale naturale şi forme organice, dând în acelaşi timp spaţiului o notă personală.
Sursa foto: Pexels.com, Pixabay.com
Prosoapele din hoteluri, indicator al calității serviciilor hoteliere... Lucrurile esențiale pe care trebuie să le bifezi când vrei să achiziționezi un apartament...