Oamenii care petrec mai mult de patru ore pe zi uitându-se la televizor se confruntă cu un risc de dezvoltare a unei boli de inimă sau al unei morţi premature mai mare cu 50% decât pentru cei care se uită la televizor mai puţin de două ore pe zi.
Studiile au arătat că oamenii care stau pe canapeala televiozor și mănâncă sunt mult mai predispuși la a dezvolta brobleme cu inima.
Cercetătorii recomandă evitarea consumării alimentelor precum gustări, dulciuri, sau fast-food în timpul vizionării filmelor la tv pentru că un asemenea stil de viață este extrem de dăunător prganismului. Acumulările de grăsime și atrofierea mușchilor sunt primele semnale ale dezvoltării diverselor boli. Medicii recomandă mici pauze și plimbări în aer liber pentru a ne pune în mișcare mușchii și a permite fluxului sangvin să vascularizeze maxim toate părțile corpului.
American Heart Association estimează că proporţia americanilor care lucrează la birou a crescut cu 83% din anii '50 încoace. Multe studii au acuzat munca la birou pentru creşterea riscului obezităţii şi a bolilor de inimă; alte studii au ajuns chiar la concluzia că „joburile de birou ucid”, crescând riscurile unei morţi timpurii.
În medie americanii cu vârsta de peste 15 ani petrec în faţa ecranelor, în medie, două ore şi 46 de minute. Noul studiu arată că sănătatea noastră se înrăutăţeşte în mod direct proporţional cu creşterea orelor în care ne relaxăm la TV sau în faţa altor ecrane.
Acest aspect nu este valabil doar în cazul americanilor, ci și în cazul tuturor persoanleor care au un astfel de stil de viață.