10 intrebari care macina mintea unei gravide

Cand esti gravida iti vine in minte o serie lunga de intrebari, la care raspunsurile sunt simple – DA sau NU -, dar de ele depinde sanatatea bebelusului si starea ta de bine pe parcursul sarcinii. Iata numai cateva exemple oferite de specialistii site-uluiworldoffemale.com.

1. Am voie sa fumez? NU
2. Am voie alcool? NU
3. Am voie droguri? NU

Drogurile nu sunt sanatoase oricum, daramite cand vorbim despre o femeie insarcinata. Chiar si drogurile „legale" constituie o problema serioasa pentru fat, asa ca ar fi bine sa le stergeti de pe lista.

4. Am voie fast food? NU

O femeie insarcinata trebuie sa adopte o dieta sanatoasa, cu multe legume si fructe si mai putine grasimi, prajeli etc. Asa ca aveti grija ce si mai ales pe unde mancati, intrucat din alimentatia gravidei trebuie sa lipseasca cu desavarsire alimente care pot contine aditivi, pesticide sau orice alte substante chimice.

5. Am voie medicamente? NU

Viitoarele mamici trebuie sa stea departe de medicamente. Pentru orice problema ea trebuie sa ceara intai sfatul medicului si nu sa se trateze dupa ureche. Ea poate, in schimb, sa apeleze la remedii naturale, fiind stiut faptul ca sunt o multime de fructe, legume, plante care au proprietati curative.

6. Am voie radiografii? NU


Razele X sunt foarte periculoase in timpul sarcinii si pot cauza malformatii ale bebelusului.

7. Am voie la sauna? NU

Orice femeie insarcinata trebuie sa evite sauna, baile de aburi sau dusurile fierbinti. De asemenea, daca merg la un spa, gravidele nu au voie sa faca impachetari sau sa stea foarte mult timp culcate (acest lucru poate afecta circulatia sangelui).

8. Am voie cafea? NU

Cofeina trebuie exclusa cand esti gravida intrucat poate duce la pierderea sarcinii sau la nasterea unui bebelus sub greutatea normala. In plus, cofeina conduce la deshidratare si la pierderea calciului, foarte important pentru dezvoltarea normala a fatului.

9. Am voie masaj? DA


Gravidele au voie sa faca masaj si chiar este recomandat pentru relaxare in primele sase luni de sarcina, insa acesta trebuie facut de personal calificat. Acestia stiu ce este permis si ce nu la o femeie insarcinata.

10. Am voie animale de casa? DA

Este adevarat ca pisicile sunt responsabile pentru infestarea cu toxoplasmoza. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa le abandonati. Daca aveti un animal de casa cel mai bine ar fi sa nu intrati in contact cu fecalele acestora. Rugati pe altcineva sa se ocupe de acest aspect.

Citeste si Sfatul Parintilor

FOTO: Hepta

Ultimele știri