4 motive pentru a tine banii la comun cu partenerul de viata

Banii pot fi o sursa de neintelegeri la un moment dat, in orice relatie, in functie de cum sunt gestionati intre parteneri. De cele mai multe ori, certurile de la bani au loc în cuplurile în care partenerii sunt firi individualiste, care vor sa arate ca se descurca singure.

4 motive pentru a tine banii la comun cu partenerul de viata

Pixabay

Studiile arata ca persoanele foarte implicate in relatie si care impart, cu usurinta, lucrurile personale vor forma cupluri mai stabile si mai fericite.

Atunci cand relatia voastra este destul de inchegata, punerea banilor la comun ar trebui sa fie un pas natural, fiind o decizie cu multe beneficii pentru orice cuplu. Nu inseamna ca nu puteti avea conturi bancare separate pentru diverse lucruri, insa specialistii considera ca este sanatos, pentru relatia voastra, sa impartiti veniturile.

Iata de ce este atat de esential sa nu tineti banii separat:

1. Este o dovada de incredere reciproca

Sa aveti banii intr-un cont comun arata transparenta totala din partea ambilor parteneri. Astfel, veniturile sunt vizibile si nicio cheltuiala nu va fi ascunsa, asa ca nu vor exista minciuni in gestionarea finantelor personale. Astfel, cand totul este la vedere, increderea dintre voi doi creste, iar relatia va fi, categoric, mai solida decat atunci cand fiecare era mai individualist.

Mai mult decat atat, este dovedit ca transparenta si increderea ajuta cuplurile sa isi consolideze relatia pe termen lung, ceea ce atrage, dupa sine, armonie si initiativa pentru a face lucruri importante impreuna.

2. Gestionezi mai bine bugetul

Cand salariile voastre sunt puse in acelasi loc, ai o imagine clara asupra lucrurilor pe care se duc banii. Astfel, este simplu sa gestionezi eficient bugetul pentru a acoperi cheltuielile necesare luna de luna si pentru a reusi sa economisiti. In plus, datorita faptului ca puteti vedea ritmul de cheltuire in contul comun, veti putea lua decizii intelepte privind stilul de viata si chiar face ajustarile necesare pentru a avea o relatie fericita. De multe ori, partea financiara devine un motiv de cearta sau chiar de despartire, de aceea, daca banii sunt insuficienti, verificati si tipurile de imprumuturi nebancare pentru a scapa de datorii si, bineinteles, pentru a va salva relatia.

3. Ajuta in atingerea scopurilor comune

Sa aveti obiective finaciare, sa va doriti sa luati o casa sau o masina impreuna sau sa investiti intr-un mic business sunt decizii care consolideaza legatura dintre voi. De aceea, este important sa deschideti un cont comun unde sa centralizati veniturile voastre. Astfel, tinand impreuna evidenta bugetului si cheltuielile sub control, veti reusi, mai repede, sa va indepliniti telurile.

Un buget comun este cu atat mai important cu cat amandoi vreti sa faceti cate un imprumut. Chiar daca unul dintre voi a avut anterior o experienta nefericita privind plata ratelor sau poate chiar nu a reusit sa le achite la timp, exista varianta de a obtine unul sau mai multe credite pentru cei cu istoric negativ. Astfel, va fi mult mai usor sa treceti peste problemele financiare, sa va atingeti scopurile comune si sa fiti fericiti impreuna.

4. Intareste ideea de familie

In cele din urma, dincolo de a gestiona cheltuielile mai bine si a atinge mai usor orice obiectiv, cel mai mare avantaj al banilor la comun este faptul ca va apropie mai mult, devenind din doi parteneri, o adevarata familie. Astfel, cuvinte ca „al meu” si „al tau” se vor transforma in „ai nostri” sau „ale noastre”. Cu o asemenea schimbare, implicarea fiecaruia dintre voi este totala, ceea ce intareste si mai mult ideea de familie.

Asa cum ai vazut, sa ai un buget comun cu partenerul tau de viata aduce beneficii majore relatiei voastre. In mod evident, fiecare dintre voi are cheltuieli personale, insa, in momentul in care devin transparente, veti putea trai impreuna, cu mai multa incredere si respect reciproc.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri