2 hasme sau o ceapa mica
1 legatura de iarba de limon
1 lingura de ulei vegetal
3-4 lingurite pasta de curry thailandeza
4 piepti de pui dezosati si curatati de pielita, taiati cubulete
1 lingura de sos de peste
1 lingurita de zahar (indiferent de tip, cu toate ca cel brun este recomandabil)
4 frunze de lamaie kaffir uscate (sau de la congelator) sau sucul si coaja de la o lamaie verde
400ml lapte de cocos
o legatura de coriandru proaspat
Ustensile:
tocator de bucatarie, cutit ascutit, wok sau
o tigaie mare, lingura de lemn
Mod de preparare:
1. Pregatirea ingredientelor. Se curata hasmele sau ceapa si se taie in jumatati pe lung. Se asaza bucatile cu partea taiata pe tocator si se taie marunt. Se toaca fin iarba de limon, incepand de la capatul subtire pana la cotor, care este mai tare (cel mai adesea descris ca fiind „lemnos" si alb la mijloc).
2. Prepararea. Se incinge uleiul intr-un wok sau o tigaie larga pentru cateva minute sau pana ce uleiul se separa (are o consistenta mai subtire). Se adauga hasmele sau ceapa. Se caleste 3-5 minute, pana se inmoaie si devine translucida. Se adauga pasta de curry si se lasa 1 minut, amestecand continuu.
3. Adaugarea ingredientelor. Se adauga bucatile de pui si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei. Se adauga sosul de peste, zaharul, frunzele de lamaie si laptele de cocos. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la minim si se lasa, neacoperit, timp de 15 minute pana este gata puiul. In acest timp se amesteca de cateva ori pentru a impiedica sosul sa se prinda si pentru a mentine puiul acoperit de sos.
4. Definitivarea. In timp ce puiul este pe foc, se curata frunzele de pe tulpinile de coriandru, se fac manunchi si se toaca grosier. Se gusta sosul si se mai adauga curry sau sare, daca considerati necesar. Se adauga jumatate din cantitatea de coriandru in compozitia sosului, iar restul se presara deasupra. Se serveste alaturi de orez basmati.
Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!
Foto: rainbowsushimd.com