Căutare Live

Calendar creștin ortodox 2018. Sarbatoare mare si post pe 5 septembrie

Ce s-a intamplat pe 5 septembrie in calendarul crestin ortodox si ce sarbatoare religioasa e?

calendar crestin ortodox 5 septembrie 2018

În caledarul creștin ortodox din 5 septembrie 2018 e consemnată mare sărbătoare religioasă și zi de post pentru credincioși. Biserica Ortodoxă Română îi prăznuiște pe sfinții părinți ai lui Ioan Botezătorul, Sfântul Prooroc Zaharia și Elisabeta. Lor Dumenzeu le-a dat în chip minunat pe cel ce avea să-l boteze pe Mesia.

Calendar creștin ortodox 5 septembrie. Sfântul Prooroc Zaharia. Minunea

Sfântul Prooroc Zaharia, tatăl Sf. Ioan Botezătorul – Era preot din Legea Veche, la Templul din Ierusalim, în timpul împăratului Cezar August (63 î.Hr.-14 d.Hr.), la Roma, iar în Țara Sfântă domnea Irod cel Mare, pe vremea nașterii Domnului Hristos. Zaharia preotul era căsătorit cu Elisabeta, una din fiicele lui Aaron. Sfântul Evanghelist Luca consemnează despre ei că „erau amândoi drepți înaintea lui Dumnezeu, umblând fără prihană în toate poruncile și rânduielile Domnului„.

Calendar creștin ortodox 2018. Sarbatoare mare si post pe 5 septembrie

N-aveau însă copii, pentru că „Elisabeta era stearpă și amândoi erau înaintați în zilele lor” (Luca 1, 6-7). Preotul Zaharia a intrat ca de obicei în Templu pentru a cădi și a văzut pe îngerul lui Dumnezeu stând de-a dreapta altarului tămâierii. Acesta i-a vestit că Elisabeta va naște la bătrânețe un fiu, pe Ioan Înaintemergătorul, proorocire care s-a și adeverit.

După nașterea lui Ioan, în luna a șasea, s-a auzit că Irod, împăratul iudeilor, va ucide pe toți pruncii din Betleem și din împrejurimi, pentru a omorî pe Domnul Iisus Hristos, iar în acea perioadă s-a născut și Ioan Înaintemergătorul. Tocmai de aceea, Elisabeta, maica lui, se temea pentru viața pruncului.

Tradiția ne spune că, de teamă, Elisabeta s-a ascuns împreună cu copilul într-o peșteră de cealaltă parte a Iordanului și astfel nu a fost găsită de ostași. Irod a poruncit ostașilor ca, în locul copilului, să-1 înjunghie pe tatăl său, preotul Zaharia. Astfel, ostașii au mers la Templu, au înjunghiat pe bătrânul preot „între Templu si altar„, stropind, cu sângele său, altarul Domnului.

Deoarece e zi de post, credincioșii nu trebuie să uite de regulile bisericești: înfrânarea și rugăciunea. De altfel, curățirea spirituală este cu atât mai necesară cu cât ne pregătim de prima mare sărbătoare religioasă din anul nou bisericesc - Nașterea Maicii Domnului, Sfânta Maria Mică, 8 septembrie 2018.

Nașterea Maicii Domnului 2018. Când pică Sfânta Mărie Mică... 4 soluții practice ca să îți construiești o casă ecologică și economică pe termen îndelungat...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri