Antena Căutare

Sfânta Maria Maică, 8 septembrie. Ce NU ai voie să faci de Nașterea Maicii Domunui

Nasterea Sfintei Marii, 8 septembrie. Ce NU ai voie sa faci in aceasta zi de mare sarbatoare crestina.

Nașterea Sfntei Marii, 8 septembrie. Ce NU ai voie sa faci în această zi de mare sarbătoare creștină.

Sfânta Maria Mică este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică. Naşterea Maicii Domnului este considerată de Părinţii Bisericii drept momentul istoric în care a început mântuirea neamului omenesc din robia păcatului strămoşesc. Prin puritatea vieţii ei, dedicată în întregime lui Dumnezeu, Sfânta Fecioară s-a făcut vrednică de a fi cea din care să Se nască Fiul lui Dumnezeu.

Ce NU ai voie să faci de Sf Maria Mică

Potrivit tradiției populare, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, că de altfel la orice mare sărbătoare, nu se fac treburi gospodărești, nu se spală rufe, nu se face curățenie în casă, că să nu se atragă răul.

Ziua de dinaintea sărbătorii şi ziua de după aduc ghinion celor care lucrează – bărbaţii se vor lovi, iar femeilor li se va arde mâncarea.

În unele zone există chiar superstiţia conform căreia dacă găteşti înainte sau după Sfânta Maria Mică, ţi se varsă oală cu mâncare şi îi arde pe copii.

O altă superstiţie românească spune că cei care mănâncă gătit la foc în aceste zile au şansă de a atrage asupra lor boli care îi pocesc.

Calendar ortodox 2 septembrie. Sărbătoare religioasă mare azi! Ce să faci... Nașterea Maicii Domnului 2018. Când pică Sfânta Mărie Mică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x