Live acumPoftiti la circ (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Calendar ortodox 11 septembrie. Cui trebuie să-i urezi „La mulți ani!”

Potrivit calendar ortodox 2019, pe 11 septembrie, credincioșii o cinstesc pe Sfânta Teodora din Alexandria. Află ce nume se sărbătoresc miercuri. La mulți ani sărbătoriților!

Potrivit calendar ortodox 2019, pe 11 septembrie, credincioșii o cinstesc pe Sfânta Teodora din Alexandria. Află ce nume se sărbătoresc miercuri. La mulți ani sărbătoriților!

Sfânta Teodora din Alexandria a decis să se călugărească deoarece a conștientizat starea de păcat în care se afla, aceasta își înșela soțul. Și-a tăiat părul, s-a îmbrăcat în haine bărbătești și s-a alăturat unei mănăstiri de călugări.

Pe noul ei nume „Teodor” , o tânără a acuzat pe nedrept că a lăsat-o însărcinată. A acceptat prigonirea din mănăstire și timp de șapte ani a trăit într-o pădure crescând copilul acelei femei.

După cei șapte ani a fost primită iar în mănăstire. Monahul „Teodor” a murit după doi ani și abia atunci s-a aflat cp era defapt femeie. Soșul Sfintei, după înmormântarea acesteia, a ales săn viețuiască pusnicește în chilia soției lui până la moarte. Sfănâta Teodora din Alexandria s-a mutat la Domnul în anul 490.

Calendar ortodox 11 septembrie. Tot în această zi se mai face cinstirea:

Sfinților Mucenici Diodor, Diomid și Didim;
Sfintei Mucenițe Ia;
Sfinților Dimitrie și Evantia soția sa și Dimitrian fiul lor;

Troparul Sfintei Cuvioase Teodora din Alexandria: Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Teodora, duhul tău.

Citește și: Înălțarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. Poezia care alină orice suferință

Nume sărbătoriete de Sfânta Teodora

Calendar ortodox 11 septembrie 2019. Sfânta Teodora din Alexandria. La mulți ani tuturor celor ce poartă numele Teodor și Teodora, Tudor, Tudora și derivatele sale: Toader, Teo, Tudorel, Tudorica, Toderica, Toderita, Dorin, Dorina, Doru, Dora, Doroteea, Dorel, Dicu

Citește și: Cruce rosie in calendar. Cand pica Inaltarea Sfintei Cruci si ce traditii trebuie sa respecti

Recomandari