Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Calendar ortodox 12 martie. Sfântul Cuvios Teofan Mărturisitorul

Calendar ortodox 12 martie. In prima marti din Postul Pastelui, Biseria ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Teofan Marturisitorul. Aceasta zi este una aliturgica, cu mentiunea „numai seara apa si paine”.

Calendar ortodox 12 martie. În prima marți din Postul Paștelui, Biseria ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Teofan Mărturisitorul. Această zi este una aliturgică, cu mențiunea „numai seara apă și pâine”.

În această lună, în ziua a douăsprezecea, pomenirea preacuviosului părintelui nostru Teofan Mărturisitorul din Muntele Sigriana.

Sfântul Cuvios Teofan Mărturisitorul s-a născut din părinţii Isac şi Teodota, la sfârşitul veacului al VII-lea şi începutul veacului al VIII-lea. Pentru a încerca să reconstituim într-un mod obiectiv și complet personalitatea duhovnicească a Sfântului Simeon și activitatea să de egumen al Mănăstirii Sfântului Mamas, de îndrumător de suflete și de reinnoitor al vieții monahale, se impune mai întâi, pe lângă un studiu comparativ al scrierilor sfântului, și un studiu al datelor istorice pe care le găsim în "Viață" scrisă de către Nichita Stithatul.(crestinortodox.ro)

Mâine intrăm în Postul Paștelui 2019. Tradiții și obiceiuri în Postul Mare. Ce nu ai voie să faci

Calendar ortodox 12 martie. Zi aliturgică

În săptămâna de la începutul Marelui Post : Luni și Marți se mănâncă numai o dată pe zi - seara - pâine și app. Iar în săptămâna Patimilor, în afară de Joi când facem două mese se mănăncă la fel, Vineri și Sâmbătă e post desăvârșit. Bolnavii au voie să mănânce bucate cu untdelemn și să bea vin în Postul Mare.

Troparul Sfântului Teofan Mărturisitorul:

Indreptatorule al Ortodoxiei, învățătorule al dreptei cinstiri de Dumnezeu și al curăției, și luminatorule al lumii, podoabă călugărilor cea de Dumnezeu insuflată, Teofan, înțelepte, cu învățăturile tale pe toți i-ai luminat. Alăută duhovnicească, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul care se rosteste în Postul Mare

Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul care se rosteste in Postul Mare

„Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie.

Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei daruieste-mi-l mie, sluga Ta. Asa, Doamne Imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad greselile mele si sä nu osandesc pe fratele meu. Ca binecuvantat esti Tu in vecii vecilor. Amin.”

Recomandari