Antena Căutare

Calendar ortodox 12 martie. Sfântul Cuvios Teofan Mărturisitorul

Calendar ortodox 12 martie. In prima marti din Postul Pastelui, Biseria ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Teofan Marturisitorul. Aceasta zi este una aliturgica, cu mentiunea „numai seara apa si paine”.

Calendar ortodox 12 martie. În prima marți din Postul Paștelui, Biseria ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Teofan Mărturisitorul. Această zi este una aliturgică, cu mențiunea „numai seara apă și pâine”.

În această lună, în ziua a douăsprezecea, pomenirea preacuviosului părintelui nostru Teofan Mărturisitorul din Muntele Sigriana.

Sfântul Cuvios Teofan Mărturisitorul s-a născut din părinţii Isac şi Teodota, la sfârşitul veacului al VII-lea şi începutul veacului al VIII-lea. Pentru a încerca să reconstituim într-un mod obiectiv și complet personalitatea duhovnicească a Sfântului Simeon și activitatea să de egumen al Mănăstirii Sfântului Mamas, de îndrumător de suflete și de reinnoitor al vieții monahale, se impune mai întâi, pe lângă un studiu comparativ al scrierilor sfântului, și un studiu al datelor istorice pe care le găsim în "Viață" scrisă de către Nichita Stithatul.(crestinortodox.ro)

Mâine intrăm în Postul Paștelui 2019. Tradiții și obiceiuri în Postul Mare. Ce nu ai voie să faci

Calendar ortodox 12 martie. Zi aliturgică

În săptămâna de la începutul Marelui Post : Luni și Marți se mănâncă numai o dată pe zi - seara - pâine și app. Iar în săptămâna Patimilor, în afară de Joi când facem două mese se mănăncă la fel, Vineri și Sâmbătă e post desăvârșit. Bolnavii au voie să mănânce bucate cu untdelemn și să bea vin în Postul Mare.

Troparul Sfântului Teofan Mărturisitorul:

Indreptatorule al Ortodoxiei, învățătorule al dreptei cinstiri de Dumnezeu și al curăției, și luminatorule al lumii, podoabă călugărilor cea de Dumnezeu insuflată, Teofan, înțelepte, cu învățăturile tale pe toți i-ai luminat. Alăută duhovnicească, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul care se rosteste în Postul Mare

Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul care se rosteste in Postul Mare

„Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie.

Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei daruieste-mi-l mie, sluga Ta. Asa, Doamne Imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad greselile mele si sä nu osandesc pe fratele meu. Ca binecuvantat esti Tu in vecii vecilor. Amin.”

5 sfaturi simple care te pot ajuta să îți găsești cariera potrivită... Postul Paștelui 2019. Zece reguli pentru a ține corect Postul Mare...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x