Antena Căutare

Calendar ortodox 12 octombrie. Zi de mare sărbătoare și post

Calendar ortodox 12 octombrie. Astazi, in calendarul ortodox, credinciosii ii praznuiesc pe Sfintii Mucenici Tarah, Prov si Andronic. Tot astazi, credinciosii, cinstesc ziua de vineri 12 octombrie, prin post si rugaciune.

Calendar ortodox 12 octombrie. Astăzi, în calendarul ortodox, credincioșii îi prăznuiesc pe Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic. Tot astăzi, credincioșii, cinstesc ziua de vineri 12 octombrie, prin post și rugăciune.

Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic au viețuit în vremea împăratului Dioclețian (284-305) și au murit pentru că au refuzat închinarea în față idolilor. Tarah s-a născut în Claudiopolisul Siriei, Prov a fost din Perga Pamfiliei, iar Andronic a fost fiul unui cetățean de mare vaza din Efes. După ce au fost torturați în mai multe cetăți, au fost aruncați în față fiarelor împreună cu câțiva criminali. Fiarele i-au sfâșiat pe criminali, în vreme ce sfinții au ieșit nevătămați. În urmă acestei minuni, mulți cetățeni au primit credință în Hristos. Ei au fost uciși de soldați la porunca proconsulului Numerian Maximus.

Deși trupurile acestora au fost amestecate cu cele ale criminalilor, Dumnezeu le-a descoperit unor creștini în chip minunat care sunt trupurile martirilor - trei lumânări s-au arătat deasupra trupurilor acestora. Astfel, cei trei mucenici au fost îngropați cu cinste.

Menționăm că la Biserica Memorială Mihai Viteazul din Albă Iulia se află particele din moaștele Sfinților Prov, Tarah și Andronic.

Articolul continuă după reclamă

Tropar Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic

Glasul 5

„De isprăvile sfinţilor mucenici Puterile Îngereşti foarte s-au mi­nunat; că fiind un trup muri­tor, pe vrăjmaşul cel fără de trup cu Puterea Crucii nevoindu-se tare, l-au biruit nevăzut. Şi acum se roagă Domnului să se miluiască sufletele noastre.”

Ignat, 20 decembrie. Tradiții, obiceiuri, superstiții. Ce să nu faci astazi... Calendar ortodox 15 octombrie. Sărbătoare mare! La mulți ani celor ce poartă numele sfânt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților Luni, 15.07.2024, 23:40
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x