Calendar ortodox 13 iulie. Sărbătoare! Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil! Ce să faci

În calendarul ortodox din 13 iulie e mare sărbătoare. Biserica Ortodoxă Română (BOR) prăznuiește Soborul Arhanghelului Gavriil.

calendar crestin ortodox 13 iulie

În calendarul ortodox din 13 iulie e mare sărbătoare. Biserica Ortodoxă Română (BOR) prăznuiește Soborul Arhanghelului Gavriil.

Calendar ortodox 13 iulie. În aceasta luna, în ziua a treisprezecea se face pomenirea Soborului Arhanghelului Gavriil.

Sfântul Arhanghel Gavriil este pomenit pe 26 martie, în ziua de după Bună Vestire, pe 8 noiembrie când sărbătorim Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și pe 13 iulie, când se face pomenire de toate minunile săvârșite de Sfântul Arhanghel Gavriil. Sărbătoarea din 13 iulie datează din secolul al IX lea.

Calendar creștin ortodox 13 iulie. Arhanghelul Gavriil

Potrivtit creștinotodox.ro, Sfântul Arhanghel Gavriil este este Arhanghelul bunelor vestiri. A fost ales și trimis de Dumnezeu la Fecioară din Nazaret să-i vestească taină cea mare a întrupării Domnului. A adus vestea zămislirii Maicii Domnului lui Ioachim și Anei.

Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit în templu Sfântului Zaharia că soția lui va naște la bătrânețe pe Sfântul Ioan Botezătorul. Sfântul Arhanghel Gavriil a rostit primul numele lui Iisus.

Sfântul Arhanghel Gavriil a dat nume Sfântului Ioan Botezătorul. A vestit păstorilor nașterea lui Hristos și a fost primul care a cântat: "Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!" (Luca 2, 14).

Sfântul Arhanghel Gavriil a descoperit magilor taină întrupării. El a liniștit pe Iosif când voia să lase pe Fecioară Măria. El i-a poruncit să fugă în Egipt cu Pruncul și iarăși să se întoarcă în Nazaret.

În afară de Soborul Sfinților Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail și a tuturor puterilor celor cerești (8 noiembrie), arhanghelul Gabriel este pomenit și în ziua de după Bunavestire (adică 26 martie), cu ocazia pomenirii icoanei athonite Axion estin (11 iunie), și, în fine, în această zi de 13 iulie.

Calendar creștin ortodox 13 iulie. Sărbătoarea această a fost introdusă în secolul al IX-lea, cu ocazia sfințirii unei biserici cu hramul Arhanghelului Gabriel, în Constantinopol, biserică ce nu mai există astăzi. Slujbă acestei zile e compusă de Iosif Imnograful (prăznuit la 4 aprilie).

În ziua pomenirii Arhanghelului Gavriilor, rostește rugăciunea către Sfântul Arhanghel Gavriil pentru sănătate, noroc și spor în toate.

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri