Calendar ortodox 13 iunie 2019. Sfânta Muceniță Achilina

 

Potrivit calendar ortodox 2019 iunie, joi creștinii ortodocși o pomenesc pe Sfânta Muceniță Achilina, cea care la doar 15 ani propăvăduia cuvântul lui Dumnezeu. Află ce alți sfinți sunt cinstiți pe 13 iunei.

Sfântă Mucenița Achilina s-a născut în Biblos,tina, din părinți creștini. La vârstă de 15 ani, Sfântă Achilina cunoastea toate învățăturile creștine și începuse să le învețe și pe fetele de vârsta ei. Aceasta îndemna copii să nu se mai închine idolilor și să se roage lui Dumnezeu. Din cauza acestor fapte, fetița a fost biciuită și chinuită pentru că refuza să se închine idolilor. Sf Achilina moare din cauza chinurilor, iar trupul ei este aruncat la grapa de gunoi din afara cetății.

Noaptea, un înger al Domnului a ridicat-o din moarte. În ziua următoare, la poruncă guvernatorului Ulosian, călăii i-au tăiat capul Sfintei Achilina. 

Citește și: Înălțarea Domnului 2019. Până când salutăm cu „Hristos S-a Înălțat”?

Calendar ortodox 2019 iunie. Troparul Sfintei Mucenițe Achilina, 13 iunie: Mieluşeaua Ta, Iisuse, Achilina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.”

Calendar ortodox 13 iunie 2019. Pomenirea sfinților:

-Sfântului Cuvios Iacov; 
-Sfântului Trifilie, episcopul Levcosiei din Cipru; 
-Sfintei Cuvioase Maici Ana și a fiului ei Ioan; 
-Sfântului Antipatru, episcopul Vostrilor; 
-Sfântului Evloghie, patriarhul Antiohiei; 
-Sfinților zece mii de mucenici; 
-Sfântului Mucenic Diodor din Emesa. 
-Sfântului Iustin Popovici 

Citește și: Moșii de vară 2019. Obiceiuri, tradiții și superstiții în sâmbăta morțilorfacebook whatsapp twitter pinterest