Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00iUmor

Calendar ortodox 14 iunie 2019. Minunile Sfântul Proroc Elisei

Calendar ortodox 2019 iunie. Crestinii ortodocsi il cinstesc vineri, 14 iunie, pe Sfantul Proroc Elisei, cel care l-a urmat pe Ilie la inaltarea acestuia la cer. Afla ce minuni a savarsit Sf Elisei de-a lungul vietii si ce alți sfinti sunt pomeniti in aceasta zi.

Calendar ortodox 2019 iunie. Creștinii ortodocși îl cinstesc vineri, 14 iunie, pe Sfântul Proroc Elisei, cel care l-a urmat pe Ilie la înaltarea acestuia la cer. Află ce minuni a săvârșit Sf Elisei de-a lungul vieții și ce alți sfinți sunt pomeniți în această zi.

Sfântul Elisei a fost chemat de Ilie pentru a deveni proroc a lui Dumnezeu. Elișei și-a părăsit casă și familia și a urmat lui Ilie. L-a urmat pe Ilie până la înălțarea acestuia la cer, când i-a preluat cojocul, dar și darul profetic. A murit în jurul anului 839 i.d.H. și a fost înmormântat în Samaria, la Sevastopol

Minunile Sfântului Proroc Elisei. Pottrivit scrieirlor creștine, Sf Elisei: „a despărțit apele Iordanului precum odinioară Moise despărțise apele Mării Roșii; a făcut dulci apele amare de la Ierihon; a umplut cu apa tranșeele de apărare excavate în războiul cu Moabitenii; a înmulțit untdelemnul din vasele văduvei cea săracă; l-a înviat pe fiul femeii sunamite; a hrănit o sută de oameni cu douăzeci de pâini mici, l-a vindecat pe Neeman, căpetenia de oști de boală leprei; a lovit cu lepră pe slugă lui Gehazi din pricină că acesta s-a mândrit; a orbit toată oștirea siriană, iar altă oștire a pus-o pe fugă; a prorocit multe care aveau să se întâmple. ”(crestinortodox.ro)

Citește și: Ritualuri de Rusalii. Cum să-ți afli ursitul în noaptea de Sânziene

Troparul Sfântului Proroc Elisei: „Cel care a fost înger în trup, temeiul prorocilor, al doilea Înaintemergător al venirii lui Hristos, Ilie măritul, care a trimis de sus lui Elisei dar, bolile goneşte şi pe cei leproşi curăţeşte. Pentru aceasta şi celor care-l cinstesc pe el le izvorăşte tămăduiri.”

Calendar ortodox 13 iunie 2019. Cinstirea sfinților:

-Sfântului Metodie, patriarhul Constantinopolului;
-Sfintei Cuvioase Iulita;
-Sfântului Cuvios Nifon;
-Sfântului Sfințitului Mucenic Chiril, episcopul Gortinei (Cipru);
-Fericitului Augustin
-Fericitului Ieronim

Sursa foto: doxologia.ro

Citește și: Moșii de vară 2019. Obiceiuri, tradiții și superstiții în sâmbăta morților

Recomandari