Calendar ortodox 18 mai. Mare sărbătoare a creștinătății! La mulți ani celor cu numele!

 

Calendar ortodox 18 mai. Mare sărbătoare a creștinătății. Biserica Ortodoxă îi pomenește pe sfinţii mucenici Petru, Dionisie (Denisa), Andrei, Pavel şi Hristina (Cristina) fecioara! La mulți ani celor cu numele! Semnificația numelor.

Calendar ortodox 18 mai. Sfinţii mucenici Petru, Dionisie (Denisa), Andrei, Pavel şi Hristina (Cristina)

Sfântul Petru era din oraşul ce se cheamă Lampsac. Adunându-se la Dacno, domnul cetăţii evridinilor, a silit pe sfântul Petru ca să jertfească Afroditei, şi nevrând acesta să se supună, ci mărturisind pe Hristos Dumnezeu, i-au zdrobit tot trupul cu legături, cu lemne şi cu roate. Pentru aceasta în timpul chinurilor şi-a dat duhul şi a luat de la Dumnezeu cununa nevoinţei. Iar Pavel şi Andrei se trăgeau cu neamul din Mesopotamia, şi fiind ostaşi sub zisul Dacno, s-au dus la Atena cu el. Şi fiind prinşi acolo Dionisie şi Hristina, Pavel şi Andrei i-au luat asupra lor să-i păzească, dar mai apoi ei au poftit pe sfânta Hristina, care era fecioară şi frumoasă şi în vârstă de nuntă, ca să se împreune cu dânşii spre păcat. Iar ea neînduplecându-se nici de cum, în loc să o silească ei şi-au schimbat gândul datorită învăţăturilor ei, şi au crezut în Hristos. Pentru aceasta Pavel, Andrei şi Dionisie au fost ucişi şi îngropaţi de mulţimea pietrelor azvirlite asupra lor; iar sfânta Hristina aruncându-se peste ei, i s-a tăiat capul, potrivit ziarulprahova.ro.

Calendar ortodox 18 mai. La mulți ani, Petru, Dionisie (Denisa), Andrei, Pavel şi Hristina (Cristina). Semnificație nume!

  • Petru

 Petru este un bărbat puternic însă mai greu de înțeles. Pe de o parte, Petru este caracterizat de un temperament coleric, excitabil și pasional. Pe de altă parte, Petru este un temperament secretos, introvertit, timid și chiar inhibat. Individualist și punând un mare preț pe libertate, Petru este o persoană pe care te poți bază în orice circumstanțe. Există cazuri în care lui Petru îi este greu să se facă înțeles, reacțiile sale sunt adesea imprevizibile: poate foarte bine să aibă o reacție brutală și violentă când nu îi convine ceva sau chiar din contra, să se închidă în șine, dând dovadă de o sensibilitate mai mult sau mai puțin dureroasă. 

  • La mulți ani, Denis, Denisa

 Persoanele care poartă numele de "Denișa" au o fire aventuroasă, având o plăcere pentru călătorii, deși au o dorință interioară puternică pentru o familie sau o comunitate stabilă și iubitoare. Simț nevoia să lucreze cu alții și să fie apreciate pentru efortul depus. Purtătoarele acestui nume au excelente capacități de analiză, înțelegere și învățare, astfel că tind spre domenii precum filozofie sau învățământ. 

  • La mulți ani, Andrei

Numele de Andrei are urmatoarea semnificatie – cea a facutului de ursit. Ce inseamna asta? In noapte de 30 Noimebrie fetele tinere, nemaritate, incearca sa isi gaseasca ursitul sau viitorul sot cu ajutorul unor mijloace magice.

Sf. Andrei a fost unul din cei 12 Apostoli ai Mantuitorului. Dupa ce a propovaduit ani de zile credinta crestina, Sf. Andrei a sfarsit ucis de necredinciosi, a fost rastignit pe cruce in forma de X, aceasta cruce fiind numita de atunci Crucea Sf. Andrei. Sf. Andrei a fost pentru toti crestinii un exemplu de curaj si de daruire, de izbanda si de curaj de lupta impotriva raului.

  • La mulți ani, Pavel

ersoanele care poarta numele de "Paul / Paula / Pavel" au o dorinta pentru schimbare si aventura. Sunt foarte dinamice, versatile si sunt capabile sa faca ceva constructiv cu libertatea lor. Tind sa fie optimiste, energice si inteligente, fiindu-le usor sa isi faca noi prieteni. Uneori pot fi foarte schimbatoare, nelinistite si rebele.

Numele "Paula" in diferite limbi ale lumii: "Paola" (spaniola, italiana), "Pavla" (ceha, slovena), "Paule", "Paulette" (franceza), "Pála" (islandeza), "Paulinha" (portugheza), "Pavica" (croata).

  • La mulți ani, Cristina!

 Introvertită, secretoasă și rezervată, Cristina are tendința să se izoleze de lumea exterioară. Este timidă și elitistă în alegerea prietenilor și persoanelor din anturajul sau. Cristina preferă să fie singură decât prost însoțită. Cristina este o pesimistă, pragmatică și rațională și are nevoie să fie încurajată și liniștită în permanență. Cu toate acestea, prietenii pot conta pe Cristina în orice circumstanță. Această se dovedește a fi sensibilă, tandră, afectivă și receptivă chiar dacă simte nevoia să se protejeze de problemele întâmpinate de-a lungul vieții.

sursa: crestinortodox.ro, semnifiactienume.netfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE