Căutare Live

Calendar ortodox 19 august 2019. Ce sfânt mare cinstim astăzi

Săptămâna începe pentrucredincioșii ortodocși cu cinstirea Sfântului Andrei Stratilat, ofiter in armata imperiala a Romei, in vremea imparatului Maximian. Calendar ortodox 19 august 2019.

Săptămâna începe pentrucredincioșii ortodocși cu cinstirea Sfântului Andrei Stratilat, ofiter in armata imperiala a Romei, in vremea imparatului Maximian. Calendar ortodox 19 august 2019.

Scrierile creștine vorbesc despre Sfântul Andrei care a înfrânt armata persilor în anul 305, atunci când atât el, cât și restul soldaților se roagă la Dumnezeu să-i ajute. Întors din luptă, Sf Andrei Stratilat a fost denunțat că este creștin și pentru că și-a mărturisit credința, acesta a fost supus multor chinuri.

Acesta este eliberat din temniță pentru a evita ca mulțimea să se ridice împotriva conducătorului, Sf Andrei bucurându-se de mult respect din partea celor din Antiohia.

Se spune că acesta află de gândurile regelui, prin descoperire dumnezeuască și decide să adune armata de două mii cinci sute nouăzeci și trei de militari de elită și a pornit spre Tarsul Ciliciei, unde cu toții au primit Sfântul Botez din mâinile Episcopului Petru al Tarsisului. Ajunși aici ei sunt prigoniți de autoritățile imperiale și s-au refugiat în Munții Taurus. Din păcate armateșe romane i-au găsit atunci când ei se rugau și i-au decapitat pe toți. Astfel au primit moartea mucenicească pentru Hristos.

Troparul Sfântului Andrei Stratilat, 19 august: „Mărirea cea pământească ai lăsat şi Cereasca Împărăţie ai moştenit; sângele picurându-ţi, ca şi cu o cunună de piatră nestricată, prea minunat te-ai împodobit; şi către Hristos ai venit cu sobor răbdător de patimi, cu ceata îngerilor în Lumina Cea Neînserată; şi pe Hristos, Soarele Cel Neapus, ai aflat, Sfinte Andrei Stratilat. Aceluia roagă-te pururea, cu cei împreună cu tine purtători de chinuri, să mântuiască sufletele noastre.”

Calendar ortodox 19 august 2019. În această zi mai se mai face cinstirea:

-Sfinților Cuvioși Timotei, Agapie și Tecla;
-Sfinților Mucenici Evtihian, ostașul, a lui Stratighie;
-Sfântului Cuvios Teofan cel Nou, făcătorul de minun

Citește și: Calendar ortodox 2019. Când începe Anul Nou bisericesc și ce trebuie să știi

Calendar ortodox 2019. Când începe Anul Nou bisericesc și ce trebuie să știi... Calendar ortodox 20 august. Ce sărbătoresc astăzi creștinii...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri