Antena Căutare

Calendar ortodox 19 iulie 2019. Ce sfântă mare sărbătoresc azi creștinii

Credinciosii ortodocsi o cinstesc astazi pe Sfanta Macrina sora Sfantului Vasile cel Mare si a Sfantului Grigorie de Nyssa. Afla ce alti sfinti mai sunt cinstiti astazi si citeste troparul Sfinței Macrina.

Credincioșii ortodocși o cinstesc astăzi pe Sfânta Macrina sora Sfântului Vasile cel Mare și a Sfântului Grigorie de Nyssa. Află ce alți sfinți mai sunt cinstiți astăzi și citește troparul Sfinței Macrina.

Sfânta Macrina s- a născut în anul 327 și a fost cel mai mare copil al familiei. Aceasta a fost logodită cu un nobil care după o vreme a murit. Ea a refuzat să se mai logodească și cu alt bărbat spunând: "Nu este drept că fecioară logodită o data cu un bărbat să caute după aceea iar logodnă; chiar și după legea firii, trebuie să fie o singură logodnă, așa cum este o singură naștere, și o singură moarte."

După moartea logodnicului ei, Macrina și mama sa, Emilia, se călugăresc. După o perioada Emilia și Sf Vasile cel mare trec la cele veșnice. La nouă luni după moartea celor doi, Macrina este vizitată de Sfantul Grigorie de Nyssa, care a aflat-o pe patul morții.

Cu puțin înainte de ceasul ieșirii sufletului ei, Macrina s-a rugat Domnului astfel: "Stăpâne Atotputernice Doamne, Carele dai odihnă trupurilor noastre prin somnul morții pentru o vreme, Tu iară le vei sculă pre ele la buciumul cel de apoi. Iartă-mi mie păcatele mele, Stăpâne Doamne lisuse Hristoase, și da-mi mie cu suflet curăț să ies înaintea Ta din acest trup stricăcios, dăruiește-mi mie că sufletul meu fără de păcat să se înalte, că tămâia înaintea Ta." După aceea s-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci pe frunte, ochi, față și inimă, și și-a dat sufletul.

Troparul Sfintei Macrina, calendar ortodox 19 iulie: „Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Macrina, duhul tău.”

Calendar ortodox 19 iulie 2019. În această zi se mai face cinstirea:

-Sfântului Cuvios Die, făcătorul de minuni;

-A patru Sfinți Sihăstri;

-A Sfântului Teodor, arhiepiscopul Edesei;

-Aflarea moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sar

Citește și:

Arsenie Boca: 10 motive pentru care cele mai multe cupluri sunt nefericite!... Calendar ortodox 20 iulie 2019. Rugăciune către Sfântul Proroc Ilie, la vreme de secetă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x