Căutare Live

Calendar ortodox 21 august 2019. Ce sfinți mari sărbătorim

Credincioșii fac miercuri, 21 august, pomenirea Sfantul Apostol Tadeu, dar și a Sfintii Mucenici Donat, Romul, Silvan si Venust

Credincioșii fac miercuri, 21 august, pomenirea Sfantul Apostol Tadeu, dar și a Sfintii Mucenici Donat, Romul, Silvan si Venust. Calendar ortodox 21 august 2019.

Sf Tadeu a fost unul dintre cei 70 de Apostoli ai lui Hristos, el a primit botezul de la Sfântul Ioan Botezătorul.

După Învierea și Înălțarea Mântuitorului, Tadeu ajunge în locul de naștere, mai excact în Edesa. Aici îi va dărui lui Avgar, după făgăduința Mântuitorului, Sfântă Mahramă. Astfel Avgar s-a vindecat de lepră sărutând Mahrama și mai apoi a primit Sfântul Botez. În urmă acestei minunate vindecări, poporul a lepădat credința în idoli și s-a botezat. Așa s-a luminat cu Hristos, toată cetatea Edesei.
Sfântul Apostl Tadeu a predicat Evanghelia în Siria și Fenicia. A trecut la cele veșnice în Berit, cetate din Fenicia. În anul 377, moaștele sale au fost aduse în Constantinopol.

Calendar ortodox 21 august 2019. Tot în această zi se mai face pomenirea:

  • Sfinților Mucenici Donat, Romul, Silvan și Venust
  • Sfintei Mucenițe Vasa, împreună cu copiii ei: Teognie, Agapie și Pistos;
  • Sfintei Teoclita, făcătoarea de minuni.

Citește și:

Calendar ortodox 2019. Când începe Anul Nou bisericesc și ce trebuie să știi

Calendar ortodox 20 august. Ce sărbătoresc astăzi creștinii... Calendar ortodox 22 august 2019. Ce sfânt mucenic este cinstit în această zi...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri