Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Calendar ortodox 23 octombrie. Mare sărbătoare! Credincioșii îl cinstesc pe fratele Domnului

Potrivit calendar ortodox 2019, pe data de 23 octombrie este mare sărbătoare pentru credincioșii ortodocși. În această zi se face cinstirea Sfântului Iacob, fratele Domnului.

Potrivit calendar ortodox 2019, pe data de 23 octombrie este mare sărbătoare pentru credincioșii ortodocși. În această zi se face cinstirea Sfântului Iacob, fratele Domnului.

Sfântul Iacob este numit fratele Domnului pantru că a fost fiul Sf Iosif, logodnicul Fecioarei Maria. Scrierile creștine sugerează că ar fi mai potrivit să-l numim pe acesta văr al lui Hristos, deoarece nu a fost rod al iubirii dintre Iosif și Maria.

Tradițiile creștine spun că Iacob a călătorit cu tatăl lui, Iosif, prin Egipt, împreună cu Fecioara Maria și Pruncul Iisus. Acesta a fost primul episcop al Ierusalimului și a alcătuit prima slujbă a Sfintei Liturghii.

Sf Iacob a convertiti mulți iudei la credința creștină, iudei care care au încercat să-l salveze atunci când Anania a vrut să-l omoare. Din păcate, când a ajuns sus, pe Templul Sis, acesta a mărturisit în fața celor prezenți că Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Această mărturisire a provocat aruncarea sa de pe zidurile templului din Ierusalim și uciderea cu pietre.

Citește și: Calendar ortodox noiembrie 2019: Când pică Soborul Sfinților Mihail și Gavriil

Calendar ortodox 23 octombrie 2019. Troparul Sfântului Iacob: „Ca un ucenic al Domnului ai primit Evanghelia, drepte; că un mucenic ești de neînduplecat; îndrăzneală că un frate al lui Dumnezeu, a te rugă că un ierarh. Roagă pe Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.”

Calendar ortodox 23 octombrie. Tot în această zi se mai face cinstirea:

-Sfântului Cuvios Ignatie, patriarhul Constantinopolului;
-Sfântului Cuvios Macarie Românul;
-Sfântului Cuvios Nichifor;
-Sfântului Cuvios Petronie și a doi sfinți tineri.

Citește și: Calendar ortodox noiembrie 2019: ce sărbători de cruce roșie sunt în luna lui Brumar

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro