Live acumMireasa
Prime Time 20:00Observator Sport

Calendar ortodox noiembrie 2019: ce sărbători de cruce roșie sunt în luna lui Brumar

Calendar ortodox noiembrie 2019: În luna lui Brumar sunt trei sărbători importante, de cruce roșie. Află care sunt sfinții prăznuiți luna viitoare

calendar ortodox noiembrie 2019

Calendar ortodox noiembrie 2019: În luna lui Brumar sunt trei sărbători importante, de cruce roșie. Află care sunt sfinții prăznuiți luna viitoare

Potrivt calendarului creștin ortodox al lunii noiembrie 2019, există trei mari sărbători, notate cu cruce roșie, și anume, Soborul Sfințtilor Mihail și Gavriil, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și Sfântul Apostol Andrei.

Calendar ortodox noiembrie 2019. Sărbători de cruce roșie

Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil

Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este prăznuit pe 8 noiembrie. Sfinții Mihail și Gavriil sunt cei care duc la îndeplinire porunca milei și a dreptății lui Dumnezeu.

Sfântul Arhanghel Mihail este reprezentat în iconografie în haine de ostaș, cu o sabie de foc în mână. El este cel care, în momentul căderii unor îngeri a strigăt: "Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!", restabilind ordinea. Potrivit Tradiției, la judecata de Apoi, morții vor învia la glasul trâmbiței sale.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului comemorează aducerea Fecioarei Maria la Templu de către părinții ei, Sfinții Ioachim și Ana. Arhiereul Zaharia a închinat-o pe Maica Domnului în Sfântă Sfintelor, locul cel mai sfânt din Templu, unde numai arhiereul intră o singură data pe an. Fecioară Maria a stat în Templu, timp de 12 ani. În tradiția populară, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este cunoscută și sub denumirea de Sărbătoarea Luminii.

Sfântul Apostol Andrei

Sfântul Apostol Andrei a fost fratele Sfântului Petru și împreună au fost primii ucenici ai lui Hristos. După Pogorârea Sfântului Duh, prin tragere la sorți, Apostolii au primit teritoriile unde să predice. Astfel, Sfântul Apostol Andrei va predică în Scytia și Asia Mică.

Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat la Patras, în Grecia. Nu se cunoaște cu exactitate anul morții sale, se presupune că ar fi fost în timpul uneia dintre persecuțiile lui Nero (54-68) sau Domitian (81-96). Potrivit tradiției, a fost răstignit pe o cruce în formă de "X".

În plus, ziua Sfântului Apostol Andrei este decretată zi liberă de la stat.

Citește și:

Calendar ortodox octombrie 2019: Ce sărbători importante sunt și ce trebuie să știi

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro