Calendar ortodox 24 octombrie! Sfanta Sebastiana! La mulți ani sărbătoriților

 
+3 click pentru
galerie

În calendarul creștin ortodox din 24 octombrie este sărbătoare. Biserica Ortodoxă Română îi prăznuiește pe sfinții Mucenci Sevastiana (Sebastiana) și Valentin. La mulți ani sărbătoriților ce le poartă numele sfinte. Semnificația numelor sfinte a sărbătorii zilei de 24 octombrie. 

Calendar ortodox 24 octombrie! Sfânta Muceniță Sevastiana. Minunea săvârșită

Sfânta Muceniță Sebastiana sau Sevastiana a trăit în vremea împăratului Domițian (81-96). Aceasta a plătit cu viața credința pentru Hristos. A fost ucenica Sfântului Apostol Pavel de la care a și primit sfântul botez. A fost buciută cu măciuci de plumb peste tot trupul şi au băgat-o în temniţă, unde i s-a arătat Apostolul, zicându-i: „Bucură-te şi nu te mâhni, că trebuie să mergi legată în cetatea ta pentru mărturisirea lui Hristos”.

A fost scoasă din temniță și obligată să se arunce într-un cuptor încins. Printr-o minune dumnezeiască, Sfânta muceniță a ieșit din cuptor nevătămată, apoi au băgat-o în groapă cu un leu, iar fiara nu s-a atins de ea. I-a fost tăiat capul, din care legenda spune că a curs lapte în loc de sânge. 

În calendarul ortodox din 24 octombrie mai sunt prăznuiți sfinții: 

 Sfinții Marcu, Sotirih și Valentin, care pe pământ fiind târâți, s-au săvârșit. 
  
 Tot în această zi, Sfântul Acachie, preotul, cel ce de sabie s-a săvârșit. 
  
 Tot în această zi, Sfântul Mucenic Nerdon, care prin foc s-a săvârșit. 
  
 Tot în această zi cel între sfinți Părintele nostru Proclu, Patriarhul Constantinopolului, care în pace s-a săvârșit.

Calendar ortodox 24 octombrie. La mulți ani, Sebastiana. Semnificație nume 

 Provine de la numele roman "Sebastianus", în latină semnificând "din Sebaste", această fiind denumirea unui oraș în Asia Mică. Numele orașului provine din limbă greaca, de la cuvântul "sebastos" care înseamnă "venerabil". 

Persoanele care poartă numele de "Sebastian" au o fire intuitivă, pasionala, romantică și au o personalitate foarte atrăgătoare. Au o minte deschisă și sunt foarte generoși, dar din pricină acestor calități, ar putea fi foarte ușor influențați. Sunt foarte tăcuți și încearcă adesea să înțeleagă, să analizeze lumea în care trăiesc și să le învețe adevărurile ascunse.  

surse: crestinortodox.ro, semnificatia-numelui.visele.ro
 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI