Căutare Live

Calendar ortodox 27 septembrie. Rugăciune către Maica Domnului a Sfântului Antim Ivireanul

Potrivit calendar ortodox septembrie 2019, vineri este cinstit Sfântul Antimie Ivireanul. Află ce rugăciune se cintește pe 27 septembrie către Maica Domnului.

Potrivit calendar ortodox septembrie 2019, vineri este cinstit Sfântul Antimie Ivireanul. Află ce rugăciune se cintește pe 27 septembrie către Maica Domnului.

Sf Antimie este de neam georgian (ivirean) sau caucazian și s-a născut în 1650. Acesta a fost adus în Țara Românească în jurul anului 1690 de către Constantin Brâncoveanu.

Acesta ajunge conducător al tipografiei de la București în 1691, iar în 1696 este numit egumen al Mănăstirii Snagov. Înființează o nouă tipografie în anul 1705, este ales episcop al Râmnicului, iar în 1708 devine mitropolit al Țării Românești.

Potrivit creștinortodox.ro, a tipărit 30 de cărți în limbă greaca, 22 în română, una în slavonă, 6 slavo-române, 2 greco-arabe, una greco-română și una greco-slavo-română, în total 63 de cărți. Ele au fost tipărite la București, Snagov, Râmnic și Târgoviște. Didahiile (28 de predici rostite în cursul ahipastoririi sale la diferite sărbători) l-au făcut să fie considerat cărturarul care a vorbit cea mai frumoasă limbă română dintre cărturarii epocii sale.

Calendat ortodox 27 septembrie 2019. Tot în această zi se mai face pomenirea:

-Sfinților Mucenici Calistrat și Epiharia;
-Sfinților Apostoli Marcu, Aristarh și Zinon;
-Sfântului Cuvios Ignatie;
-Sfinților Mucenici Filimon, episcopul, Fortunian;
-Sfintei Mucenițe Gaiani și a 15 mucenici.

Citește și: Calendar ortodox octombrie 2019: Ce sărbători importante sunt și ce trebuie să știi

Rugăciune către Maica Domnului a Sfântului Antim Ivireanul, 27 septembrie

„Stăpână de Dumnezeu Născătoare, împărăteasa cerului și a pământului, cinstea și slava creștinilor, ceea ce ești mai înaltă decât cerurile și mai curată decât soarele, Fecioară prealăudată, nădejdea celor păcătoși și liniștea celor loviți de valurile vieții, caută asupra poporului tău, vezi moștenirea ta, nu ne lăsa pe noi, păcătoșii, ci ne păzește și ne scapă de vicleșugurile diavolului, că ne-au împresurat întristările, nevoile și răutățile. Dă-ne mână de ajutor, Fecioară, că pierim. Îndură-te de noi, că pe tine te avem ajutătoare și la tine nădăjduim să-L îmblânzești pe Fiul tău cu rugăciunile tale preaputernice și nebiruite, ca să-Și întoarcă spre noi mila Sa cea bogată. Și pe toți să ne învrednicească a ne păstra viața cinstită și fără de prihană, pentru ca noi cu o gură și cu o inimă pe El pururea să-L mărim, iar ție să-ți zicem: „Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine!". Amin.

Citește și: Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciunea care te scapă de toate necazuri

Calendar ortodox 26 septembrie. Cinstirea Sfântului Neagoe Basarab, zi de mare sărbătoare pentru români... Calendar ortodox 28 septembrie 2019. Zi de mare sărbătoare, cruce neagră...
Parteneri
Zodii norocoase în dragoste pe data de 14 august 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Catine.ro
Ultimele știri
x