Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin

Calendar ortodox octombrie 2019: Ce sărbători importante sunt și ce trebuie să știi

Calendar ortodox octombrie 2019: Ce sărbători importante sunt și ce trebuie să știi. Ne apropiem de luna octombrie, iar creștinii doresc să afle ce sărbători de cruce roșie sunt și ce sfinți sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă în a doua luna de toamnă

sfanta paarscheva

Calendar ortodox octombrie 2019: Ce sărbători importante sunt și ce trebuie să știi. Ne apropiem de luna octombrie, iar creștinii doresc să afle ce sărbători de cruce roșie sunt și ce sfinți sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă în a doua luna de toamnă

Potrivit calendarului creștin ortodox al lunii octombrie 2019 sunt patru sărbători de cruce roșie în calendarul, și anume: Acoperământul Maicii Domnului, Sfânta Cuvioasă Parascheva, Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și Sfântul Dimitrie Basarabov.

Calendar creștin ortodox octombrie 2019: date cu sărbători de cruce roșie

Prima sărbătoare de cruce roșie, și anume, Acoperământul Maicii Domnului, pică chiar în prima zi a lunii octombrie 2019. Acoperământul Maicii Domnului este o sărbătoare în amintirea arătării Maicii Domnului în biserică din Vlaherne.

Pe 1 octombrie 911, se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetății care era asediată. La oră patru dimineață, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii.

A doua sărbătoare de cruce roșie din calendarul creștin ortodox al lunii octombrie 2019 pică pe 14 octombrie, și anume, Sfânta Parascheva. În această zi, mulți pelerini din toate colțurile țării poposesc la Iași pentru a se ruga și a săruta moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Anul acesta, alaturi de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, pelerinii vor putea cinsti moaștele Sfintei Ecaterina. Citește AICI Sfânta Parascheva- Cine a fost.

A treia sărbătoare de cruce roșie din calendarul ortodox al lunii octombrie pică în data de 26 octombrie, și anume, este vorba de Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir. Fiul prefectului din Tesalonic, acesta a trăit în timpul împaratilor Diocletian (284-305) și Maximian (286-305), iar a patra sărbătoare pică chiar în ziua următoare, Sfântul Dimitrie Basarabov.

Citește și:

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro