Calendar ortodox 3 iulie. Rugăciune către Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

Pentru faptele sale de milostenie, mare cinste pentru Dumnezeu, iscusinta cu care a condus țara si pentru zidirea unui numar mare de biserici, Voievodul Stefan cel Mare a fost numit de catre popor: bun, mare si sfant

Pentru faptele sale de milostenie, mare cinste pentru Dumnezeu, iscusința cu care a condus țara și pentru zidirea unui număr mare de biserici, Voievodul Ștefan cel Mare a fost numit de către popor: bun, mare și sfânt.

Ștefan Cel Mare a fost canonizat în anul 1992 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și s-a hotărât prăznuirea acestuia, în calendarul ortodox, pe data de 3 iulie a fiecărui an. Mormântul acestuia se află la Mănăstirea Putna și toți unde credincioșii pot merge șă i se închine rostind unrmătoarea rugăciune:

„Sfinte Ștefane Voievod, apărător al poporului român și grabnic folositor al tuturor creștinilor, ascultă rugăciunea pe care o înălțăm către tine, noi, nevrednicii. Cunoaștem îndrăznirea pe care ai dobândit-o prin multe osteneli către Bunul Dumnezeu, Care ți-a ascultat rugăciunile tale. Drept aceea, te rugăm să ne auzi și tu pe noi când cerem ajutorul tău.

Ocrotește bisericile și mănăstirile în pace, întărește credința slăbită de ispitele acestui veac, surpă eresurile, luminează ocârmuitorii, dă vitejie ostașilor, iar nouă tuturor luminează-ne calea mântuirii, ca împreună cu tine în locașurile cele cerești să ne bucurăm în vecii vecilor. Amin.”

Sursă: ortodoxia.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri