Căutare Live

Calendar ortodox 3 iulie. Rugăciune către Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

Pentru faptele sale de milostenie, mare cinste pentru Dumnezeu, iscusinta cu care a condus țara si pentru zidirea unui numar mare de biserici, Voievodul Stefan cel Mare a fost numit de catre popor: bun, mare si sfant

Pentru faptele sale de milostenie, mare cinste pentru Dumnezeu, iscusința cu care a condus țara și pentru zidirea unui număr mare de biserici, Voievodul Ștefan cel Mare a fost numit de către popor: bun, mare și sfânt.

Ștefan Cel Mare a fost canonizat în anul 1992 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și s-a hotărât prăznuirea acestuia, în calendarul ortodox, pe data de 3 iulie a fiecărui an. Mormântul acestuia se află la Mănăstirea Putna și toți unde credincioșii pot merge șă i se închine rostind unrmătoarea rugăciune:

„Sfinte Ștefane Voievod, apărător al poporului român și grabnic folositor al tuturor creștinilor, ascultă rugăciunea pe care o înălțăm către tine, noi, nevrednicii. Cunoaștem îndrăznirea pe care ai dobândit-o prin multe osteneli către Bunul Dumnezeu, Care ți-a ascultat rugăciunile tale. Drept aceea, te rugăm să ne auzi și tu pe noi când cerem ajutorul tău.

Ocrotește bisericile și mănăstirile în pace, întărește credința slăbită de ispitele acestui veac, surpă eresurile, luminează ocârmuitorii, dă vitejie ostașilor, iar nouă tuturor luminează-ne calea mântuirii, ca împreună cu tine în locașurile cele cerești să ne bucurăm în vecii vecilor. Amin.”

Sursă: ortodoxia.ro

La mulți ani de Sfinții Constanțin și Elena! Semnificația puternică a numelor... Cele mai mari greșeli care duc INEVITABIL la DIVORȚ! Ce să NU faci ca să trăiești o relație de cuplu fericită...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri