Calendar ortodox 9 noiembrie. Sărbătoare. Cui spui La multi ani

Calendar ortodox 9 noiembrie. Potrivit calendarului creștin ortodox al lunii noiembrie, după Sf Mihail și Gavril,  sărbătoriți pe 8 noiembrie, credincioșii mai au cui să facă urări de La mulți Ani. Pe 9 noiembrie, Biserica îl pomenește pe Sfântul Mucenic Claudiu, alături de Sfinții Mucenici  Castor, Sempronian şi Nicostrat.

Calendar ortodox 9 noiembrie. Potrivit calendarului creștin ortodox al lunii noiembrie, după Sf Mihail și Gavril, sărbătoriți pe 8 noiembrie, credincioșii mai au cui să facă urări de La mulți Ani. Pe 9 noiembrie, Biserica îl pomenește pe Sfântul Mucenic Claudiu, alături de Sfinții Mucenici Castor, Sempronian şi Nicostrat. Așadar, poți începe de pe acum să cauți mesaje frumoase de La mulți ani pentru sărbătoriții zilei de vineri, 9 noiembrie - Claudiu/Claudia!

Calendar ortodox 9 noiembrie. Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sfântul Mucenic Claudiu, alături de Sf Mucenici Castor, Sempronian şi Nicostrat, care au trăi pe vremea împăratului Diocleţian (284-305). Cei patru erau mari meșteri în arta sculpturii în marmură, motiv pentru care împăratul era mândru de ei. Aceștia au plătit cu viața pentru credința în Dumnezeu, nedorind să sculpteze în marmură chipul zeului Asclepios, un zeu socotit vindecător de către împărat, însă unul păgân. Nesupunerea Sfântului Mucenic Claudiu și a celorlalți față de poruncile păgânilor le-a adus martiriul, motiv pentru care credincioșii îi pomenesc în zi de post, vineri, 9 noiembrie.

Calendar ortodox 9 noiembrie. Sărbătoare. Cui spui La multi ani

Calendar creștin 9 noiembrie. La mulți ani Claudiu/Claudia! Semnificație nume

Zeci de mii de români poartă numele Sfântului Mucenic Claudiu, prăznuit în calendarul creștin ortodox din 9 noiembrie. Semnificația acestui nume este una aparte, provenind de la un nume roman ”Claudius”, dericat din cuvântul latin "claudus", care înseamnă "șchiop, olog".

Posesorii numelor Claudiu/ Claudia, cărora mâine le poți face cele mai frumoase urări de la mulți ani, sunt persoane rezervate, echilibrate și grațioase. Sunt, de asemenea persoane nesupuse, de o inteligență sclipitoare, ieșită din comun. Se exprimă cel mai bine în scris, au încredere de sine și succes în ceea ce-și propun. Le sunt mai la îndemână job-urile care țin de vânzări, scris, organizare. Cine cunoaște o persoană cu numele de Claudiu sau Claudia sunt infint mai bogate! Nu uita să le urezi și tu La mulți Ani!

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri