Căutare Live

Calendar ortodox august 2019. Când pică Schimbarea la Față a Domnului

Potrivit calendar ortodox august 2019, Schimbarea la Fata a Domnului se saraătoreste anual pe data de 6 august. Aceasta zi de mare sarbatoare pentru crestini este marcata in calendar cu cruce rosie si mentiunea „dezlegare la peste”.

Potrivit calendar ortodox august 2019, Schimbarea la Față a Domnului se sărbătorește anual pe data de 6 august. Această zi de mare sărbătoare pentru creștini este marcată în calendar cu cruce roșie și mențiunea „dezlegare la pește”.

În scrierile creștine se spune că Mântuitorul, împreună cu Petru, Iacov și Ioan au mers pe muntele Taborului. "S-a schimbat la față înaintea lor, și a strălucit față Lui că soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe că lumina. Și iată, Moise și Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El și, răspunzând, Petru a zis lui Iisus: Doamne, bine este să fim noi aici; dacă voiești, voi face aici trei colibe: Ție una, și lui Moise una, și lui Ilie una. Vorbind el încă, iată un nor luminos i-a umbrit pe ei, și iată glas din nor zicând: "Acesta este Fiul Meu cel iubit; pe Acesta ascultați-L".

Calendar ortodox 6 august. Această minune a avut loc la vârsta de 33 de ani ai Mântuitorului, cu scopul de a întări credința apostolilor. Sfinții Părinți afirmă că "Hristos Se schimbă la Față, nu luând ceea ce nu era, nici preschimbându-Se în ce nu era, ci arătând ucenicilor ceea ce era, deschizându-le lor ochii și făcându-i din orbi văzători".

Potrivit crestinortodox.ro: „Evanghelistul Matei spune despre chipul lui Hristos că era "că soarele”, iar Luca, vorbind despre veșmintele Sale, menționează că "erau că zapada”, ne descoperă că firea omenească nu a fost absorbită de cea dumnezeiască în Hristos, după cum nici "zapada” nu a fost topită de "soarele” din El. Cele două firi sunt unite în chip neamestecat, neschimbat, neîmpărțit și nedespărțit în Hristos.”

Rugăciune Schimbarea la Față a Domnului, 6 august

"Schimbatu-Te-ai la Faţă în munte, Hristoase Dumnezeule, arătându-le ucenicilor Tăi slava Ta, pe cât li se putea. Străluceşte şi nouă, păcătoşilor, lumina Ta cea pururea fiitoare, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Dătătorule de lumină, slavă Ţie. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care locuieşti întru Lumina cea nepătrunsă, şi eşti Strălucire Slavei Tatălui şi Chip al Ipostasului Său! La plinirea vremii ai venit, Tu, pentru mila cea nespusă faţă de neamul omenesc cel căzut, Te-ai micşorat, chip de rob luând, Te-ai smerit pe sine, ascultător fiind chiar până la moarte. Totuşi, înainte de Cruce şi de pătimirea cea de bunăvoie, în muntele Taborului, Te-ai Schimbat la Faţă, întru slava Ta dumnezeiască, înaintea sfinţilor Tăi ucenici şi Apostoli, ca atunci când Te vor vedea răstignit şi dat morţii să priceapă că pătimirea este de bunăvoie şi dumnezeiască. Învredniceşte-ne şi pe noi, pe toţi, să prăznuim Preacurata Schimbare la Faţă cu inimă curată şi cu minte neîntinată, să urcăm în muntele Tău cel sfânt, în sălaşul sfintei Slavei Tale, unde este glasul curat al celor ce prăznuiesc, glasul nespusei bucurii, ca acolo, împreună cu sfinţii, Faţă către faţă, să vedem slava Ta, în ziua cea neînserată a Împărăţiei Tale şi să preaslăvim Preasfânt Numele Tău, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte şi cu Preasfântul şi Bunul şi de Viaţă Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin."

Citește și:

Postul Adormirii Maicii Domnului 2019. Cele mai importante reguli pentru a ține un post corect

Postul Adormirii Maicii Domnului 2019. Rugăciune la începutul postului și paraclis

Începerea anului școlar 2019-2020. Cât durează vacanță de vară în România și în alte țări... Calendar ortodox 5 august. Sărbătoare importantă pentru ortodocșii din România, cruce albastră...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri