Live acumFilm: Atac de Ziua Nationala
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Calendar ortodox. Ce sunt zilele cu harți și ce alimente putem consuma

Calendar ortodox. Află ce înseamnă zile cu harți, ce alimente putem consuma în aceste zile și când începe postul Sfinților Petru și Pavel. Zile harți 2019.

Calendar ortodox. Află ce înseamnă zile cu harți, ce alimente putem consuma în aceste zile și când începe postul Sfinților Petru și Pavel. Zile harți 2019.

Din punct de vedere etimologic, cuvântul „harți” este o prescurtare a lui „araciavorat”(armeană), care înseamnă postul premiţiilor sau postul premergător Păresimilor.

În calendarul ortodox, termenul „harți” este folosit pentru a semnala zilele de dezlegare sau suspendare a totală a postului.

Zilele cu harți se găsesc:

  • Între Nașterea Domnului și Botezul Domnului;
  • În săptămâna de după Învierea Domnului (Săptămâna Luminată);
  • În săptămâna de după Pogorârea Duhului Sfânt;
  • În prima săptămână a Triodului (după Duminica vameșului și a fariseului).

Citește și: Înălțarea Domnului 2019. Până când salutăm cu „Hristos S-a Înălțat”?

Ce alimente putem consuma în zilele cu harți?

Calendar ortodox 2019. În zilele cu harți, din orice perioadă a anului, nu doar din Săptămâna Luminată, este dezlegare la toate alimentele (carne, lapte, brânză, ouă, pește etc.).

Când începe postul Sfinților Petru și Pavel?

Potrivit calendar ortodox 2019 iunie, anul acesta postul Sfinților Petru și Pavel începe începe pe 22 iunie. Acest post este cunoscut rânduit pentru cinstirea celor doi apostoli și mai este cunoscut în popor sub denumirea de Postul Sâmpetrului.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro