Căutare Live

Catifelare la zero grade

Laptele pe care il folosim pentru curatarea fetei ar trebui sa il folosim si pentru maini in sezonul rece, in fiecare seara. Mai multe ne spune cosmeticiana Neli Pfeiffer, de la Api Estetic.

Pielea mainilor isi modifica textura mai mult decat cea a fetei, fiindca mainile sunt mai expuse frigului, vantului si umezelii.

Contra pielii aspre, uscate si crapate, prima masura de protectie o constituie manusile, fara de care nu ar trebui sa iesim niciodata din casa.

Apoi, cel putin pe durata sezonului rece, ar trebui sa folosim manusi de menaj. Dar chiar si respectand aceste reguli, mainile pot fi in suferinta iarna.

Hidratare
"Laptele pe care il folosim pentru curatarea fetei ar trebui sa il folosim si pentru maini in sezonul rece, in fiecare seara. Apoi, deosebit de benefic pentru pielea mainilor este un amestec in parti egale de lamaie si miere, la care se poate adauga si glicerina.

Cu acest amestec masam mainile cu miscari circulare, apoi masam fiecare deget in parte", ne sfatuieste cosmeticiana Neli Pfeiffer, de la Api Estetic. Aplicata cel putin de doua-trei ori pe saptamana, seara, inainte de culcare, aceasta masca hidrateaza si tonifica pielea mainilor.

Dupa cateva minute, masca se spala si se aplica apoi o crema speciala pentru maini, care de altfel nu trebuie sa ne lipseasca ori de cate ori iesim din casa. Renumita crema de galbelene are o actiune emolienta, la fel ca si cremele pe baza de glicerina, care intra foarte repede in piele.

In locul acestor creme se poate folosi un ulei vegetal, de tipul celui de masline. El se incalzeste in prealabil si se aplica pe maini cu miscari circulare.

"Se obtin rezultate foarte bune daca invelim mainile pentru 15-20 de minute in manusi sau intr-un material de bumbac dupa aplicarea uleiului", precizeaza cosmeticiana Neli Pfeiffer. Benefica pentru circulatia periferica este si gimnastica mainilor.

O alta masca hidratanta se poate prepara din galbenus de ou, miere si zeama de lamaie. Amestecul se aplica o data, de doua ori pe saptamana.

PARAFINA
In timpul iernii, in cabinetele de cosmetica se pot face bai cu parafina pentru mainile aspre si uscate. Procedura cosmetica se realizeaza in doua etape: mai intai se aplica pe maini o crema hidratanta, apoi se face baia cu parafina, care deschide porii si permite astfel patrunderea cremei in profunzimea pielii.

Pentru rezultate bune, tratamentul se efectueaza o data pe saptamana, pana cand pielea isi recapata aspectul catifelat.


Citeste jurnalul.ro

Cum sa ajuti un copil uituc... Banana - fructul cu importante valori nutritionale...
Ultimele știri